Potanın yıldızlarına öfke!

Son güncelleme: 31.07.2006 20:35
  • Potanın yıldızlarına öfke!
    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, sakatlıklarını öne sürerek Japonya'da düzenlenecek 2006 Dünya Şampiyonası'nda yer almak istemeyen Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu ile ilgili olarak, "Milli takımda oynamama arzusunu belirten oyuncuya hiçbir milli takımın ihtiyacı olmaz" dedi.

    İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu'nda düzenlenen ABD'nin 230. bağımsızlık günü kutlamalarına katılan TBF Başkanı Turgay Demirel, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın kadrosunda çok genç yetenekli oyuncuların bulunduğunu kaydederek, "Kadroya yeni gelen arkadaşlar var. Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası'ndan sonra da kadroya yeni oyuncular katılacak. 2006 Dünya Şampiyonası için iyi bir hazırlık dönemi geçireceğiz. Japonya'ya Türkiye'yi, Türk basketbolunu en iyi şekilde temsil ederek ve bir üst tura yükselmek için gideceğiz. İyi bir derece elde etmek istiyoruz. Katıldığımız ilk Dünya Kupası'nda 9. olmuştuk. İnşallah, bu sefer daha iyi bir derece elde edeceğiz. Ve bunu da oyuncularımızın yapabileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

    Türkiye'yi NBA'de temsil eden oyuncular Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun 2006 Dünya Şampiyonası'nda yer almayacak olması ile ilgili de Demirel, "Bu oyuncuların kadroya katılmaması tabiki önemli. Ancak milli formayla ülkesini Dünya Şampiyonası'nda, Avrupa Şampiyonası'nda temsil edecek oyuncuların çok istekli, çok arzulu olması gerekiyor. Milli takımda oynamama arzusunu belirten oyuncuya hiçbir milli takımın ihtiyacı olmaz. Maalesef Mehmet ve Hidayet, bu sene sakatlıkları ile ilgili olarak öne sürdüklerle tezlerle Dünya Şampiyonası'nda yer almak istemediler yada bir takım şartlar öne sürdüler ki kabul edilemez şartlar. Dolayısıyla 2006 Dünya Şampiyonası kadrosunda yer almayacaklar. Ama yeni, genç yetenekler, eminim ki ağabeylerinin eksikliğini hissettirmemek için ellerinden geleni yapacaklardır" diye konuştu.

    Turgay Demirel, sakatlığından dolayı kadrodan çıkartılan Kerem Tunçeri ile ilgili olarak da, "Kerem'in son hafta bileği sakatlanmıştı. Sonradan bu sakatlığı nüksetti. Doktorlar tarafından 20 gün antrenman yapamayacağı bildirildi. Bu nedenle sağlık ekibinin raporu doğrultusunda kadrodan çıkartıldı" ifadelerini kullandı.

    Türk basketbolunun, her zaman yeni yıldızlar çıkartacağını da ifade eden Demirel, "Ama her şeyden önce bu sporcuların nereden geldiklerini hatırlamaları ve milli formayla, şartlar ne olursa olsun mücadele etmek zorunda olduklarını bilmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.
#07.07.2006 07:54 0 0 0
  • helal olsun demirele bu adamlara birdaha milli forma verilmemeli
#31.07.2006 20:35 0 0 0