½ bakla (kuru) 1 fincan tahin 6-7 diş sarımsak 1 limon Kimyon, toz biber, zeytinyağı, maydanoz

YAPILIŞI

Akşamdan ıslatılan baklanın dış kabuğu ayıklanarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen baklalar bir kapta iyice ezilir, içine dövülmüş sarımsak, tahin, limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım kenarlı bir servis tabağına konulup üzerine bol kimyon, biber, zeytinyağı gezdirilerek maydanozla süslenir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 430
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:17
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:44
Ellerine Saglik
SU-PERISI Tarih: 10.07.2006 18:48
emeginize saglık