1 paket un 1 mayalı ekmek hamuru Tuz İçi:200 gr salça biber 300 gr taze peynir 300 gr taze çökelek 1 portakal kadar tuzlu yoğurt 50 gr çörek otu 50 gr küncü (susam) 1 çorba kaşığı kuru veya taze doğranmış zahter 1 bardak dövülmüş ceviz içi 1 kahve fincanı nar ekşisi 1 kg zeytinyağı 1 büyük baş soğan

YAPILIŞI

Mayalı hamur unla, biraz suyla ve tuz ilavesiyle çok iyi yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir ve yumurta büyüklüğünde yuvarlak parçalara ayrılır. Diğer tarafta bütün iç malzemeleri iyice karıştırılır. Zeytinyağının yarısı içç malzemeleriyle karıştırılır. Zeytinyağının yarısı ayrılır. Hamur tahtası yağlanır ve yumaklar zeytinyağı sürülerek elle çok ince açılır, uçlarından birbirinin üstüne katlanır. Hazırlanan iç üstüne konarak tekrar zeytinyağı gezdirilip orta ısılı fırında pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 629
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:29
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:13
Ellerine Saglik
clark Tarih: 17.07.2006 15:33
AFIYET OLSUN ELLERINE SAGLIK TESEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 10.07.2006 18:59
paylaşımların için teşekkürler