Hazır 22 ekmek hamuru Orta büyüklükte 3 patates 1/2kg çökelek 1 kahve fincanı toz biber 100 gr zeytinyağı 1 paket susam Kimyon

YAPILIŞI

Patatesler haşlanır,dövülerek püre haline getirilir ve hamura katılır. Zeytinyağının yarısı ilave edilerek yoğurulur. 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Bir kap içinde çökelek,toz biber,susam,kimyon ve biraz zeytinyağı karıştırılarak iç hazırlanır. Bir tepsiye zeytinyağı sürülür. Hamur iri ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye aralıklı dizilir. Hazırlanan malzeme üstüne konarak elle hafif bastırılır. Fırında pişirilip servise sunulur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 888
favori
like
share
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:52
[COLOR="YellowGreen"]paylaşım için teşekkürler
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:20
ellerine sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:38
tarif için teşekkürler:23:
Gönülce Tarih: 12.07.2007 11:23
sanırım ekmek hamurunun sayısında bir karışıklık olmuş

2 ekmek hamuru ile denemek gerekir
teşekkürler ellerine sağlık
Simorg Tarih: 10.07.2007 11:44
offf yaaa aaahhhh aaaahh uzun zaman oldu yemeyeli

annecim bir ara eve geleyimde yapıver nolurrrr

en sevdiğim yöresel tatlardandır bu tarifin kendileride
DİDEM Tarih: 28.09.2006 01:03
:3:ellerine sağlık teşekkürler.
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:57
Ellerine Saglik
clark Tarih: 17.07.2006 15:31
AFIYET OLSUN ELLERINE SAGLIK TESEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 10.07.2006 18:59
ellerine saglık