300 gr. Koyun eti (yağsız ve sinirsiz, taşta tokmakla dövülmüş veya et öğütücüsünde çekilip macun haline getirilmiş) 2 orta su bardağı ince bulgur 3 yemek kaşığı dövülmüş baş biber veya biber salçası 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 soğan,maydanoz, tuz

YAPILIŞI

Bulgur yarım bardak su ile ıslatılır. Bir saat yumuşaması için bekletilir. Yıkanmış ve ayıklanmış baş biber, soğan, tuz ve kimyonla havanda dövülür veya et öğütücüsünde çekilir. Bulgur, biberle beraber çok iyi yoğrulur. Küçük parçalar koparılarak ıslatılmış avuç içinde sıkılır ve yuvarlak bir servis tabağının ortasına dizilir. Etrafında daha önce hazırlanmış tereyağlı, cevizli kıyma kavurması yerleştirilerek üstü maydanozla süslenip servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1164
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 05.02.2009 15:00
TARİFİN İÇİN TEŞEKÜRLER
öfkeli Tarih: 25.12.2008 17:28
ellerinize saglıkkk canım çekti valla
gözlüklü Tarih: 12.12.2008 15:53
[quote]Bulgur yarım bardak su ile ıslatılır. Bir saat yumuşaması için bekletilir.[/quote]

yok daha neler abcicim ya. :72:

ben burda bakkaldan cig köfte seti aliyorum, markasini tam olarak hatirlamiyorum fakat birde namlinin var.

benden size tavsiye kesinlikle ama kesinlikle namlidan almayin.
ne tadi,tuzu, baharati nede acisi var.

neyse, benim aldigim set süppper ve cok basit.

simdi nasil yapildigini anlatmaya gerek yok.
hepsi zaten icinde yaziyor ve sonrdan cig köfte lezzeti cok acayip.

hersey var icinde, hazir.
avril_lavingne Tarih: 29.04.2008 21:09
öok güzel olmuş kurban olum
COCO Tarih: 28.04.2008 16:29
Paylasima tesekkür.
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:49
Ellerine Saglik
aviatör Tarih: 20.07.2006 14:49
ellerine sağlık
clark Tarih: 17.07.2006 15:29
AFIYET OLSUN ELLERINE SAGLIK TESEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 10.07.2006 18:55
ellerinize saglık arkadaşım