500 gr ince bulgur 500 gr dövülmüş koyun eti 250 gr iç yağı 1,5 kg ıspanak 4 diş sarımsak 2 soğan 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı tuzlu yoğurt

YAPILIŞI

Yağsız ve sinirsiz et özel bir taşta tahta tokmakla macun kıvamına gelinceye kadar dövülür, (şimdi bu işlem et öğütücüsünde yapılmaktadır. Bulgur bir tepside 1,5 bardak su ile ıslatılır, ıslatılmadan öne kepeklerin temizlenmesi için silkilir. Daha sonra kimyon, biber, soğan, un ilave edilerek elle yoğurulur. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak parmakla oyulup, mekik şekli verilir. Daha önce havanda veya et öğütücüsünde macun haline getirilen iç yağı, nane, tuz karılarak oyulan oruk köftelerinin içine bir miktar konulur. Elle şekli bozulmadan kapatılarak oyulan oruk köftelerinin içine bir miktar konulur. Elle şekli bozulmadan kapatılarak bir tepsiye dizilir. Diğer taraftan ıspanaklar yıkanıp doğranır. Bir tencerede bir kaşık yağ eritilerek küçük doğranmış soğan ve sarmısaklar sarartılır. Ispanak, biber, nane ilave edilip birlikte pişirilir. Ispanak pişince tuzlu yoğurt katılıp biraz daha kaynatıldıktan sonra orukların olduğu kaba yavaşça dökülür. Orukların ıspanakla pişmesi sağlanır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 632
favori
like
share
avril_lavingne Tarih: 29.04.2008 21:10
çok güzel olmuş kurban oluyum
COCO Tarih: 28.04.2008 16:28
Sag ol.
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:19
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:35
Ellerine Saglik
SU-PERISI Tarih: 10.07.2006 18:52
güzel tarifleriniz için teşekkürler