2 bardak firik yarım bardak nohut yarım bardak bulgur (iri) 1 küçük paket tereyağı (250gr) 300 gr. kuşbaşı et (koyun ya da tavuk eti) 6 bardak su 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI



Nohut akşamdan ıslanıp ertesi gün etle beraber güzelce haşlanır. Piştikten sonra ocaktan indirmeden tencereye firik, bulgur, tuz ve karabiber ilave edilir. Suyu çekilinceye kadar kaynatılıp altı kapatılır. Bir tavada kızdırılan yağ üstüne boca edilip karıştırıldıktan sonra dinlenmeye bırakılır. Not: Firik,sararmadan toplanan buğday başakları ateşte eriyene kadar dövülür ve samanı ayrılarak elde edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 602
favori
like
share
picolochef Tarih: 07.12.2007 15:59
cok tesekür ederim ben yeni üyeyim
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:23
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:26
Ellerine Saglik
SU-PERISI Tarih: 10.07.2006 18:42
paylaşımların için teşekkürler