Malzemeler
1 tavuk
4 yumurta
2 bardak un
2 bardak zeytinyağı
2 kaşık margarin
2 kaşık un
1 tutam hindistan cevizi
2 bardak tavuk suyu
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Tavuğu temizleyin. Daha sonra iyice pişene kadar haşlayın.
Butlarını ayırın ve bir kenara koyun. Geri kalan kısmı ince ince küçük parçalara didikleyin. Didiklenmiş tavuk parçacıklarını tuz ve biberle karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin.

Bir tavada margarini un ile sote edin. Tavuk suyunu yavaş yavaş üzerine boşaltın ve iyi bir kıvama gelene kadar pişirin. Küçük parçalara ufalanmış tavuk etini ve hindistan cevizini de tavaya boşaltın. Bir kaç kez karıştırın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.

Diğer tarafta, yumurta büyüklüğündeki parçaları alıp oval hale gelecek şekilde yuvarlayın. Unlanmış bir tepsiye yayın ve üzerlerine un serpin. Yumurtalarınızı bir tasta iyice çırpın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, köfteleri önce çırpılmış yumurtaya bandırıp birer birer tavaya koyun. Altın sarısı haline gelene dek kızartın. Köftelerin yağını süzün, bir servis tabağında maydanoz ile servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 516
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:25
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:24
Ellerine Saglik