Elma Lokumu

Son güncelleme: 29.09.2006 00:56
  • Malzemeler

    2 yumurta
    2 limon
    1,5 lt kızartma yağı
    3 yumurta beyazı
    2 çay kaşığı tarçın
    6 elma
    2 fincan kayısı marmeladı
    Kayısı likörü
    1 su bardağı bira
    1 çay bardağı şeker

    Yapılışı

    Çelik bir kapta iki yumurtayı, bir fiske tuz ve birayla karıştırın. Elenmiş unu ilave ederek, ağaç bir spatula yardımıyla yumuşakça bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru buzdolabında biraz dinlendirin. Diğer yanda elmaları soyduktan sonra içlerini çıkarın ve kararmaması için üzerlerine limon suyu sürün. Daha sonra elmaları 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin ve bir kaba dizerek üzerlerine şeker, tarçın, biraz likör serpin. Elmaların iyice ıslanması için alt-üst edip buzdolabına koyun.
    Yumurta beyazlarını bir fiske tuzla iki dakika yavaş yavaş çırpın. Çırpma hızını arttırdıkça beyaz katıca bir köpük elde edeceksiniz. Elde ettiğniz bu köpüğü küçük bir kevgirle hamura karıştırın. Elmaları buzdolabından çıkarın, süzün ve kağıt bir havluyla sularını emdirin. Bu arada kızartma yağını 180 dereceye (çok kızgın) çıkartın. Elmaları hamura bulayarak kızgın yağın içine atın. İki tarafını da kızarttıktan sonra kağıt havlunun üzerine dizin.

    Elma lokumunun yanında servis etmek için kayısı marmelatını ısıtın ve içine biraz likör ilave edip karıştırın. İcap ederse biraz sıcak su katıp biraz daha sıvı hale getirin. Elma lokumlarını bir servis tabağına koyun ve yanında kayısı sosu ile sıcak servis edin.
#07.07.2006 17:56 0 0 0
  • nefis bir tatlıya benziyor.ellerine sağlık superisi
#07.07.2006 21:15 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#08.07.2006 14:01 0 0 0
  • tarif için teşekkürler ellerine sağlık superisi
#09.07.2006 00:18 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler eline saglık supeısı
#08.09.2006 23:00 0 0 0
  • eline emeine saglik...
#21.09.2006 09:21 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#29.09.2006 00:56 0 0 0