El Clasico Real Madrid - Barcelona Maçı Kral Kupası Maçı

Son güncelleme: 21.04.2011 18:19
  • El Clasico 2011 - Real Madrid 2011 - Barcelona 2011 - Real Madrid Barcelona Maçı İzle - Real Madrid Barcelona Maçı Nezaman - Real Madrid Barcelona Golleri - Real Madrid Barcelona Saati - Real Madrid Barcelona - Real Madrid Barcelona El Clasco İzle


    El Clasico


    Real Madrid - Barcelona

    İspanya'da sezonun ilk kupasının sahibi 'El Clasico' serisinin ikincisinin ardından belli olacak. La Liga'da 1-1 sona eren maçtan 4 gün sonra İspanyl futbolnun iki ezeli rakibi bu kez Kral Kupası Finali'nde karşılaşıyor.

    noimage

    Kupayı 18 yıldır kazanamayan ve Barca'ya 6 maçtır diş geçiremeyen Real Madrid'de hedef çifte şanssızlığını kırmak. 2 sene önce yaşadığı 6 kupalı rüya sezonu yinelemek isteyen Katalanlar ise bu hedef doğrultusunda ilk adımı kupada atmak istiyor.

    Yıldız Savaşları Bölüm 2'de kozlar Mehmet Topal'ın formasını giydiği Mestella Stadı'nda paylaşılıyor. Kral Kupası'nı 25 kez kazanarak bu alanda rekoru elinde bulunduran Barcelona, ezeli rakibini bir kez daha devirmenin peşinde... Katalanlar'da zorlu randevu öncesi Krkic ve Abidal dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Barca cumartesi günü yapılan lig maçında sakatlanan Puyol'un ise oynamasına bir engel yok.

    Toplam Kral Kupası'nı 17 kez kazanan Los Galaticos ise en son 1993 yılında bu onuru yaşamıştı. Beyaz Şimşekler'de kırmızı kart cezalısa Raul Albiol kadroda yok. Lig maçında oyuna girdikten sonra akışı değiştiren Mesut Özil'in ise maça 11'de başlaması bekleniyor. İki takım bu kupanın finalinde daha önce 5 kez karşılaşmış( 1936, 1968, 1974, 1983 ve 1990), bunlarını 3'ünü Barcelona, 2'sini ise Real Madrid kazanmıştı.

    ULUSAL MARŞ ÖNLEMİ
    Öte yandan, Kral Kupası finali bazı ilginç kararlara da sahne oldu. 2 sezon önce oynanan, İspanya'nın ayrılıkçı iki bölgesinin (Bask ve Katalonya) takımı Athletic Bilbao ve Barcelona'yı karşı karşıya getiren finalde milli marşın ıslıklanması olayının tekrarlanmaması için bu kez önlem alan Futbol Federasyonu, Kraliyet Ailesi üyelerinin stada girdiğinde çalınacak milli marşının sesini 120 desibele kadar yükseltecek.

    Normalde 55 desibel olarak uygun görülen sesin 120'ye yükseltilerek, olası ıslıkların duyulmasının önlenmesi hedefleniyor. İspanyol milliyetçiliğinin daha ön planda olduğu Real Madrid takımında, taraftarlara İspanyol bayrağı götürmeleri çağrısının yapılması da dikkati çeken diğer bir konu olarak gözüktü. Madridli futbolcuların taraftarlarından, takımın sembolü olarak beyaz renkli giysi giymelerini de istedikleri iddia edildi.

    BARCELONA - REAL MADRID
    SAAT: 22.30
    STAT: Mestella
    HAKEM: Alberto Undiano Mallenco

    BARCELONA: Pinto, Alves, Puyol, Pique, Adriano, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Villa
    TEKNİK DİREKTÖR: Pep Guardiola

    REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Carvalho, Ramos, Marcelo, Pepe, Khedira, Alonso, Mesut, Benzema, Ronaldo
    TEKNİK DİREKTÖR: Jose Mourinho




    noimage

    noimage

#20.04.2011 17:53 0 0 0
  • El Clasico'nun ikinci perdesinde Eflatun-Beyazlılar güldü. Uzatmaya giden dev finalde Barcelona'yı Ronaldo'nun golüyle deviren Mourinho'nun öğrencileri 18 yıl aradan sonra 18. kez Kral Kupası'nı müzesine götürdü

    El Clasico Bölüm 2'de zafer Real Madrid'in oldu... La Liga'da 1-1 berabere biten karşılaşmadan 4 gün sonra oynanan dev finalde Eflatun-Beyazlılar, Barcelona'yı 1-0 yenerek, Kral Kupası'nda zafere uzandı. Valencia'nın Mestalla Stadı'nda oynanan dev mücadelenin normal süresiz golsüz eşitlikle geçilirken, 102. dakikada sahneye çıkan Cristiano Ronaldo, Los Galacticos'u kupada 18 yıl aradan sonra şampiyonluğa taşıdı. Karşılaşmanın ilk yarısında üstün olan taraf Real'di... Mourinho'nun öğrencileri 4 gün önceki randevuya göre çok daha agresif ve hücumu düşünen bir futbol ortaya koydular. 44. dakikada Mesut Özil'in sağdan ortasında Pepe'nin kafa vuruşu yan direkten döndü. Dev kapışmanın ikinci yarısında ise sahada bambaşka bir Barcelona vardı. Katalan ekibi, mutlak hakim olduğu bu bölümde 68'de Pedro, 75'te Messi ve 81'de İniesta ile gole çok yaklaştı. Ancak gecenin kahramanlarından Casillas bu pozisyonlardaki becerisiyle olası bir mağlubiyeti önledi.



    Mourinho tarihe geçti


    Uzatmalarda sahneye çıkan Ronaldo, sahanın yıldızlarından Di Maria'nın soldan ortasını müthiş bir kafa vuruşuyla ağlara gönderip, Real Madrid'in zaferini ilan etti. Eflatun-Beyazlılar, Kral Kupası'nı 1993'ten sonra 18. kez kazanırken, Barcelona 25'te kaldı. Geçen sezon Barça'yı Devler Ligi'nin dışına iten Jose Mourinho; Porto, Chelsea ve İnter'den sonra R. Madrid ile de kupaya uzanıp, 4 ayrı ülkede bu başarıyı yaşayan ilk teknik adam olarak tarihe geçti. Gözler şimdi iki ezeli rakip arasında Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak yarı final maçlarına çevrildi.




    Dev finalden notlar... Dev finalden notlar...

    *Barcelona'da sakatlığı nedeniyle Puyol, 11'de yer alamadı. Teknik direktör Guardiola, takıma Mascherano'yu monte ederken, defansın göbeğine Busquets'i kaydırdı. Kalede ise kupa maçlarında olduğu gibi Pinto görev yaptı.

    *Real Madrid'de teknik direktör Jose Mourinho, kırmızı kart cezalısı Albiol'un yokluğunda Arbeloa'yı 11'de başlatıp, Ramos'u stoperde görevlendirdi. Ligdeki maça yedek başlayan Mesut Özil, Benzema'nın yerine bu kez 11'de görev aldı.

    *Maç öncesi taraftarlar Valencia kentini tam bir karnaval alanına çevirdi. 2 bin 500 polis, dev karşılaşma için görev yaparken, 850 basın mensubu mücadeleyi takip etti. El Clasico dünyanın dört bir tarafında
    140 ülkede canlı yayınlandı.

    *El Clasico'nun ünlü konukları da vardı. Ancak en büyük ilgiyi çeken isim hiç şüphesiz Shakira'ydı. Barça'nın savunmadaki yıldızı Pique ile aşk yaşayan Kolombiyalı şarkıcı dev maç için Mestalla'ya gelirken, Real taraftarının kötü tezahüratından nasibini aldı.

    *Hakem Mallenco üç kez El Clasico'ya çıkmıştı. Bu maçların ikisini Barça kazanırken, biri beraberlikle sonuçlanmıştı. Real dün gece Mallenco yönetiminde ilk kez El Clasico'da güldü.


    noimage



#21.04.2011 18:19 0 0 0