PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Son güncelleme: 10.02.2008 23:33
  • Malzemeler:
    - 2.5 su bardağı irmik,
    - 125 gr. margarin,
    - 125 gr. tereyağı,
    - 2.5 su bardağı toz şeker,
    - 200 gr. badem,
    - 200 gr. tuzsuz, taze kaşar peyniri,
    - 1 litre süt,
    - 1 su bardağı su.

    Yapılışı:
    Margarin ve tereyağını tencerede eritin. Kabukları çıkarılmış badem ve irmiği ekleyip hafif ateşte 20 dakika kavurun. Süt, su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Kavrulan irmiğin üzerine döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendirin. Peyniri rendeleyin. Helvanın üzerine ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.
#09.07.2006 15:31 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#10.07.2006 00:17 0 0 0
  • Ellerıne Saglık
#19.07.2006 17:35 0 0 0
  • eline sağlık
#20.07.2006 09:57 0 0 0
  • ellere emeklere saglik...
#21.09.2006 09:37 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#29.09.2006 00:58 0 0 0
  • bence irmik tatlısı gayet iyi...
    peynire gerek yok...
#25.01.2007 17:42 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler
#29.01.2007 14:22 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 12:58 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:47 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#08.02.2008 08:50 0 0 0
  • ellerine saglık riza
#10.02.2008 23:33 0 0 0