Malzemeler:
- 2.5 su bardağı irmik,
- 125 gr. margarin,
- 125 gr. tereyağı,
- 2.5 su bardağı toz şeker,
- 200 gr. badem,
- 200 gr. tuzsuz, taze kaşar peyniri,
- 1 litre süt,
- 1 su bardağı su.

Yapılışı:
Margarin ve tereyağını tencerede eritin. Kabukları çıkarılmış badem ve irmiği ekleyip hafif ateşte 20 dakika kavurun. Süt, su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Kavrulan irmiğin üzerine döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendirin. Peyniri rendeleyin. Helvanın üzerine ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 948
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:33
ellerine saglık riza
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:50
tarifleriniz için teşekkürler
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:47
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:58
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
refik Tarih: 29.01.2007 15:22
güzel tarifleriniz için teşekkürler
hsnorh Tarih: 25.01.2007 18:42
bence irmik tatlısı gayet iyi...
peynire gerek yok...
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:58
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 10:37
ellere emeklere saglik...
Serendipity Tarih: 20.07.2006 10:57
eline sağlık