Dondurmalı Armut Tatlısı

Son güncelleme: 29.09.2006 00:53
  • Malzemeler:
    - 4 adet sert armut,
    - 1/2 lt. vişne suyu+4 yemek kaşığı toz şeker,
    - 3 adet karanfil,
    - 2 tatlı kaşığı nişasta,
    - 2 yemek kaşığı limon suyu,
    - 4 yemek kaşığı fındık rendesi,
    - 4 top sütlü dondurma,
    - Çikolata parçaları.

    Yapılışı:
    Vişne suyunu, karanfil ve şekeri bir tencerede kaynatın. Armutları soyup, ortadan 2'ye kesin. Çekirdek yataklarını çıkartın. Tencereye yerleştirip üzerine vişneli karışımı dökün. Armutlar yumuşayıncaya kadar ağzı açık kaynatın. Armutları içinden alıp kalan suya 2 tatlı kaşığı nişasta ile limon suyunu katıp kaynatın. Armutların üzerine döküp soğumaya bırakın. Armutların üzerine birer top dondurma koyup servis tabaklarına alın. Üzerine sostan gezdirin. Kıyılmış fındık ve çikolata parçaları ile servis yapın.
#09.07.2006 15:34 0 0 0
  • teşekkürler güzel tarifleriniz için
#10.07.2006 00:28 0 0 0
  • İNSANIN İŞTAHI KABARIYOR
#11.07.2006 07:38 0 0 0
  • Tariflerin için tesekkürler Paylasimin için
#16.07.2006 19:33 0 0 0
  • Ellerıne Saglık
#19.07.2006 17:19 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için
    teşekkürler
#20.07.2006 10:01 0 0 0
  • eline saglik..
#21.09.2006 09:40 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#29.09.2006 00:53 0 0 0