Malzemeler:
- 4 adet sert armut,
- 1/2 lt. vişne suyu+4 yemek kaşığı toz şeker,
- 3 adet karanfil,
- 2 tatlı kaşığı nişasta,
- 2 yemek kaşığı limon suyu,
- 4 yemek kaşığı fındık rendesi,
- 4 top sütlü dondurma,
- Çikolata parçaları.

Yapılışı:
Vişne suyunu, karanfil ve şekeri bir tencerede kaynatın. Armutları soyup, ortadan 2'ye kesin. Çekirdek yataklarını çıkartın. Tencereye yerleştirip üzerine vişneli karışımı dökün. Armutlar yumuşayıncaya kadar ağzı açık kaynatın. Armutları içinden alıp kalan suya 2 tatlı kaşığı nişasta ile limon suyunu katıp kaynatın. Armutların üzerine döküp soğumaya bırakın. Armutların üzerine birer top dondurma koyup servis tabaklarına alın. Üzerine sostan gezdirin. Kıyılmış fındık ve çikolata parçaları ile servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 458
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:53
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 10:40
eline saglik..
Serendipity Tarih: 20.07.2006 11:01
güzel tarifleriniz için
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 19.07.2006 18:19
Ellerıne Saglık
clark Tarih: 16.07.2006 20:33
Tariflerin için tesekkürler Paylasimin için
minta Tarih: 11.07.2006 08:38
İNSANIN İŞTAHI KABARIYOR
SU-PERISI Tarih: 10.07.2006 01:28
teşekkürler güzel tarifleriniz için