Malzemeler:


- 3 adet orta büyüklükte ayva,
- 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 2 yemek kaşığı patates nişastası,
- 2 adet karanfil.



Yapılışı:
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 450
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:47
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 10:48
ellerine emegine saglik...
Serendipity Tarih: 20.07.2006 11:00
buda çok ilginç tarif eline sağlık
BoardBeLasi Tarih: 19.07.2006 18:29
Ellerıne Saglık
SU-PERISI Tarih: 10.07.2006 01:26
tarifleriniz için teşekkürler