VİŞNELİ AYVA TATLISI

Son güncelleme: 29.09.2006 00:47
  • Malzemeler:


    - 3 adet orta büyüklükte ayva,
    - 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne,
    - 1 su bardağı toz şeker,
    - 1 paket vanilya,
    - 2 yemek kaşığı patates nişastası,
    - 2 adet karanfil.



    Yapılışı:
    Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servis yapın.
#09.07.2006 15:37 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#10.07.2006 00:26 0 0 0
  • Ellerıne Saglık
#19.07.2006 17:29 0 0 0
  • buda çok ilginç tarif eline sağlık
#20.07.2006 10:00 0 0 0
  • ellerine emegine saglik...
#21.09.2006 09:48 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#29.09.2006 00:47 0 0 0