Malzemeler:
- 4 adet sert elma,
- 8 adet kuru incir,
- 6 çorba kaşığı çekilmiş badem,
- 3 çay fincanı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1,5 su bardağı sıcak su,
- 1/4 çay kaşığı yeşil gıda boyası.

Yapılışı:
İncirleri sıcak suda bekletin. Yumuşayınca saplarını ayıklayıp, ince ince doğrayın. Elmaları soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limon suyu ile ıslatın. Tencereye dizin. İncir, badem ve tarçını karıştırıp, elmaların içlerini kaşık yardımıyla doldurun. Şeker, su ve gıda boyasını bir kapta karıştırıp, üzerine gezdirin. Önce harlı, sonra kısık ateşte pişirip, şurubu adalaşınca ateşten alın. Üzerine kaymak veya krem şanti koyarak, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 600
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 00:53
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 09:38
güzel paylasim icin saol...
Serendipity Tarih: 20.07.2006 09:54
eline sağlık çok güzeldir eminim
BoardBeLasi Tarih: 19.07.2006 17:20
Ellerıne Saglık
clark Tarih: 16.07.2006 19:32
Tariflerin için tesekkürler Paylasimin için ELLERINE SAGOLSUN SONSUZ :89:
SU-PERISI Tarih: 10.07.2006 00:13
tarif için teşekkürler arkadaşım