Malzemeler:

5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz

HAZIRLANIŞI :
Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.
Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin. İçerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun. Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.
Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 536
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 22:53
farkli manti cesitlerin icin saol...insan hangisini deniyiceini sasirio :5:
refik Tarih: 19.10.2006 15:33
paylaşımların için teşekkürler
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:47
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:45
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 12.07.2006 01:52
tarifin için teşekkürler arkadaşım