İçindekiler Ölçü Miktar
Yeşil kabak 4 orta boy 600 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Dereotu 2/3 demet 25 gram
Yumurta 6 adet 300 gram
Un 1 su bardağı 110 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Sıvı yağ 1/4 su bardağı 50 gram

Hazırlanışı

Sebzeleri yıka. Kabakların saplarını kes, derin bir kaba iri iri rendele. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince kıy, kabağa ekle. Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba tek tek kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra kabağa kat, unu azar azar ekleyip karıştır, tuz ve kara biberi koy. 30 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla. Kalan yağı yumurtalı karışıma kat, iyice çırp, tepsiye düzgünce yay. Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 40 dakika pişir, dilimle.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1416
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:03
eline emeine saglik...
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:49
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:43
ellerine sağlık
clark Tarih: 16.07.2006 20:47
Tariflerin için tesekkürler
Paylasimin için ELLERINE SAGOLSUN SONSUZ
:89:
görüntü HARIKA OLACA :78:K
SU-PERISI Tarih: 12.07.2006 01:55
eline saglık arkadaşım