Arkadaşlar bizim yörenin bi yemegi ama tatlı gibi karar veremedim hangi bölüme sunayım diye tatlı mı yemek mi?
ben sadece ayvasını yerim de bunun tatlı niyetine

Malzemeler:
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr
Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1.4 gr
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr


HAZIRLANIŞI :
Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.
Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, pekmez, kişniş, tuz ve yağı iyice karıştır.
Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvaİar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.


Notlar : İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 498
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:59
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 10:35
enfes biseye benzio tarif icin tskrler...
BoardBeLasi Tarih: 19.07.2006 18:26
Ellerıne Saglık
SU-PERISI Tarih: 12.07.2006 01:40
bizim bölgemizin tatlısı çok güzel olur,eline saglık arkadaşım
minta Tarih: 11.07.2006 08:37
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER