çemen sosu tarifi - kahvaltılık soslar - çemen sosunun yapılışı Malzemeler :
500 gr. çemen tozu
100 gr. sarımsak
80 gr. karışık baharat
Karabiber, kimyon, yenibahar, tarçın,kırmızıbiber

Hazırlanışı :
Bir kaba toz çemen koyup üzerine 2 parmak geçecek kadar soğuk su dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir gün kenarda dinlendirin.

Ertesi gün kaptaki suyun fazlasını alın ve içine dövülmüş sarımsak ve karışık baharatları ilave edin. Çemen sosu hazırlanmıştır.

Bu sos Anadolunun bazı yörelerinde kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek kahvaltıda yenilir

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 2937
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 30.10.2011 18:53
Eline sağlık
hhadise Tarih: 30.12.2009 15:16
çemen tozunu suya koyunca suyunu cekmiyormuda süzeceksin
by_cyber Tarih: 08.07.2008 07:32
paylaşım için çok thanks....
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:31
sağoll eline sağlık
elma kurdu Tarih: 02.01.2008 15:35
çok severim saolasın
Garip07 Tarih: 22.12.2006 01:57
paylasim icin tessekürler
unique Tarih: 20.09.2006 14:09
oooh kayseri usulü bayilirim
DİDEM Tarih: 19.09.2006 00:25
tariflerin için teşekkürler eline saglık
BoardBeLasi Tarih: 18.08.2006 23:25
Ellerine Saglik