Çemen Sosu

Son güncelleme: 30.10.2011 18:53
  • çemen sosu tarifi - kahvaltılık soslar - çemen sosunun yapılışı Malzemeler :
    500 gr. çemen tozu
    100 gr. sarımsak
    80 gr. karışık baharat
    Karabiber, kimyon, yenibahar, tarçın,kırmızıbiber

    Hazırlanışı :
    Bir kaba toz çemen koyup üzerine 2 parmak geçecek kadar soğuk su dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir gün kenarda dinlendirin.

    Ertesi gün kaptaki suyun fazlasını alın ve içine dövülmüş sarımsak ve karışık baharatları ilave edin. Çemen sosu hazırlanmıştır.

    Bu sos Anadolunun bazı yörelerinde kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek kahvaltıda yenilir
#10.07.2006 23:35 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
#12.07.2006 17:26 0 0 0
  • sağol superisi çok severim çemeni.bende bu malzemeleri(sarımsakta toz olacak)karıştırı içine biraz susam, nane ,kekikte ilave ederek kahvaltıda zeytinyağıyla beraber yemek çök güzel oluyor
#12.07.2006 19:17 0 0 0
  • ya arkadaşlar çemen var(toz diil) fakat çok katı ve tuzlu ona nasıl bir eklenti yaparım da güzel bir sos olur?
    Yardımcı olursanız sevinirim...
#12.07.2006 22:19 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
    ELLERINE SAGOLSUN
#16.07.2006 18:23 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#18.08.2006 23:25 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler eline saglık
#19.09.2006 00:25 0 0 0
  • oooh kayseri usulü bayilirim
#20.09.2006 14:09 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 01:57 0 0 0
  • çok severim saolasın
#02.01.2008 15:35 0 0 0
  • sağoll eline sağlık
#18.04.2008 16:31 0 0 0
  • paylaşım için çok thanks....
#08.07.2008 07:32 0 0 0
  • çemen tozunu suya koyunca suyunu cekmiyormuda süzeceksin
#30.12.2009 15:16 0 0 0
  • Eline sağlık
#30.10.2011 18:53 0 0 0