1 kg. koyun bumbar (kalın bağırsak) 400 gr. Pirinç 200 gr. kıyma 1 büyük baş soğan karabiber-tuz

YAPILIŞI

Bumbarın üstündeki fazla yağlar ayıklanır. Bol su ile yıkanır. Daha sonra suyun altında tersi çevrilir. (Bunların ucu musluğa takılarak tazyikli su ile rahatça çevrilmesi sağlanır) Çevrilen mumbarlar nar ekşisi ile ovularak yıkanır. Bumbarlar nar ekşisi içinde bir gece dinlendirilir. Ertesi gün tekrar yıkanarak çevrilir. Diğer taraftan pirinç ayıklanıp yıkanır. Soğan ince doğranarak karabiber,tuz ile ovulup kıyma ile birlikte pirince ilave edilir. Bağırsağın ağzı içe doğru kıvrılır, avuç içine alınır malzeme doldurulmaya başlanır. Bu durumda bağırsağın yağlı kısmı içe, yağsız kısmı dışa kayar. Doldurma işlemi bittikten sonra iplikle sıkıca bağlanır. Tekrar yıkanır ve ve bumbarın üstünü kapatacak kadar su ilave edilip ateşe konur. Bumbarın piştiğini anlamak iççin çatalın ucuyla deneme yapılır. Çatal bumbara kolaylıkla giriyorsa pişmiş demektir. Arzu edilirse piştikten sonra yağda kızartılır veya fırınlanır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 616
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:44
Ellerine Saglik
Serendipity Tarih: 20.07.2006 15:45
sakatat sevmem ama ilginç bir yemek
eline sağlık
aviatör Tarih: 20.07.2006 14:50
çok lezzetli olur severim
SU-PERISI Tarih: 12.07.2006 02:04
tarif için teşekkürler