1 kg künefe 800 gr kaymak 300 gr tereyağı Şurubu: 1 kg toz şeker 1 kaşık limon suyu 3 bardak su

YAPILIŞI

50 cm. çapında ince kenarlı bir tepside ortası açılıp tereyağı konulur. Hafif ateşte, yağ künefeye yedirilerek elle iyice kırılır. Ateşten indirilen künefe ikiye ayrılır. Yağlanmış tepsiye, künefenin yarısı, yarım cm kalınlığında sıkıca bastırılarak yerleştirilir. İnce ateşte çevire çevire altı pembeleşinceye kadar kızartılır. Üstüne kaymak döşenerek (kenarlara taşmamalı) bir tarafa bırakılır. Diğer yarı; başka bir tepsiye basılarak altı kızartılır ve üçüncü bir tepsiye çevrilerek, pişmemiş tarafı kaymağın yüzüne kızarmış tarafı da en üste gelecek şekilde kaymaklı tepsinin üstüne aktarılır. Hazırlanan şurup ılıtılarak sıcak künefenin üstüne dökülür. 8 cmlik kareler şeklinde kesilerek ılık servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 766
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:54
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 10:42
eline emeine saglik...
BoardBeLasi Tarih: 19.07.2006 18:21
Ellerıne Saglık
clark Tarih: 16.07.2006 19:37
Tariflerin için tesekkürler
Paylasimin için ELLERINE SAGOLSUN SONSUZ
:89:
görüntü HARIKA OLACA :78:K
yeniden
üsta
sultanım Tarih: 13.07.2006 14:34
Tesekkurler paylasım ıcın arkadasım okurken doydum valla cok bellı edıyor lezzetlı oldugunu hemen yaptırcam yazdım tarıfını
SU-PERISI Tarih: 12.07.2006 01:43
teşekkürler arkadaşım