Bittim Ahmet abi. Bittim..

Son güncelleme: 31.07.2006 10:29
  • noimage
    Emre Tilev: "Bittim Ahmet abi"
    Spikerlerin karşılaşmalara kattığı heyecan sıkıcı bir maçı bile bir futbol şölenine çevirebiliyor. Bu bir yetenek işi... Türkiye'de ise bu coşkuyu veren ender spikerlerinden biri de Emre Tilev... Dünya Kupası boyunca Kanal 1 ekranlarında futbolun güzelliğini bizlere veren, o coşkuyu yansıtan Emre Tilev Superspor.com Editörü Ahmet Sivaslı'ya Almanya'da yaşadığı ilginç bir anısını anlattı.

    Söz Emre Tilev'de...

    Ve sabah 09:12 treni ile yola koyuluyoruz. Bu kez Cuma günü ve adresimiz Gelsenkirchen. Maçımız Arjantin - Fildişi Sahilleri. Tren hızlı ama o da ne bir yerde duruyor. Yaklaşık 1 saat geçikme. İnanılmaz. Geç kalabiliriz. Endişeli ve sinirliyim. Almanya'da bu olur mu?

    Telefonların ardı arkasını kesmiyorum. Yorum için bir ismi bulmalı, İHA naklen yayın arabasını ayarlamalıyım. Araba tamam. Yorum için, Şenol Güneş isminde birleştik. Ve şimdi Şenol hocayı naklen yayın noktasına getirmek gerek. Olmuyor. Başaramıyorum. Şenol hoca stadın yaklaşık 4-5 km dışında kalan İHA arabasına gelemeyecek. Ben şartları zorlamalıyım yayın kaçmamalı. Bütün şartlar zorlanmalı. Medya maç aracını (Gazetecileri stada servis eden araç) stada gitmek için beklerken, yayına 15 dakika kaldığını görüyorum. Merkez bizi suçlamakda. Geç kalan biziz ya. Atın atabildiğiniz kadar. Vurun fırsat bu. Öfkeli ve çıldırmış gibi sağa sola koşuyor, medya noktasındaki görevliye araç ile ilgili 10 saniyede bir bilgi soruyorum. Olmadı. Yok araba. Yandık... Hayatımın stresi. Oğlum doğarken bile bu kadar stres olmamıştım...



    Ve ileride bir Polis arabası. Koşuyorum. Polise yayına yetişemez ve bu yayını ülkeme ulaştıramazsam kovulurum diyorum. Adam anlayışlı;

    -Okey

    İnanılmaz. Mustafa ve ben arka koltukta. Alman polis aracındaki görevli memurlar sürekli telsizle konuşuyor. Ben İHA'ya yerini soruyorum. P2 noktası yetişebilirmiyiz? Sirenler açılıyor. Polis ters yol, yan yol yanımızda iki motosikletli yayına gidiyoruz. Müthiş. Ve yayına yetişiyorum. Polisler yayın sırasında beni izliyor. Çünkü bizi aracın önüne kadar götürüyor. Müthiş. İnanılmaz. Yayını yaptık Şenol hoca gelemedi. Ben maça koşarak yetişme çabasındayım, mümkün değil. Yetişemiyor, ilk yarıyı kaçırıyorum. Stada uzaklığı siz düşünün. Bu maçı seyretmeden dönerken kapıda Ahmat Çakır'ı görüyorum.

    -Bitiksin.

    - Bittim Ahmet abi. Bittim..
#11.07.2006 22:25 0 0 0
  • haber için sağol
#31.07.2006 10:29 0 0 0