Uzmanlar, yeşilden sarıya, kırmızından mora kadar çeşitli renkte ve tatta olan eriğin birçok derde deva olduğunu belirtti.

Samsun Devlet Hastanesi Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, eriğin B vitamini bakımından zengin bir meyve olduğunu söyledi. Eriğin bir şifa kaynağı olduğunu ifade eden Dr. Dinççağ, "Sinirleri kuvvetlendirir. Zihin yorgunluğunu giderir. Kabızlığı giderir. İdrar söktürür ve vücudun rahatlamasını sağlar. Böbrekleri dinlendirir. Karaciğer şişliğini giderir. Kalbi kuvvetlendirir. Kansızlığı giderir. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Romatizma, mafsal kireçlenmesi ve nikriste faydalıdır. Çekirdekleri ise bağırsak solucanlarını düşürmekte kullanılır" dedi.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 430
favori
like
share
refik Tarih: 12.07.2006 12:21
meyve ve zepzeler saglık açısından çok faydalı o yüzden çok tüketmeliyiz.
minta Tarih: 12.07.2006 08:54
doğada faydası olmayan bir meyve - sebze yok sanırım .paylaşım için teşekkürler...