Malzemeler
- 3 bardak un
- Kabartma tozu
- 60 gram tereyağ
- Yarım bardak toz şeker
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1-2 yemek kaşığı buzlu su

Krema için
- 80 gram tereyağ
- 1 bardak pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı su
- 2 tatlı kaşığı hazır kahve
- 100 gram beyaz çikolata
Yapılışı
Unu bir kabın içine alın. Tereyağını bir elek yardımıyla unun üzerine ufalayın.
Şeker, yumurta ve kahveyi karıştırıp, biraz da su ekleyip eritin. Sonra un karışımına ilave edin.
Hepsini karıştırarak yumuşak bir hamur haline getirin ve kıvama gelinceye kadar hafif hafif yoğurun.
Hamuru iki parça yağlı kağıdın arasında 5 milimetre inceliğinde açın.
Dişli bir hamur kesme kalıbıyla 5 santim çapında daireler kesip, yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsilere dizin.
180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri biraz dinlendirin.
Krema
Tereyağı ve pudra şekerini krema haline gelinceye kadar mikserle çırpın.
Suyla kahveyi karıştırıp ilave edin ve malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın.
Beyaz çikolatayı eritip karışıma ekleyin ve çırmaya devam edin.
Karışımı krema torbasına doldurun, dişli bir ağız kullanarak bisküvilerin yarısının üzerine sıkın. Diğer bisküvileri üstlerine kapayarak sandviç yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 604
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:07
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:11
Ellerine Saglik
clark Tarih: 19.07.2006 04:03
ellerinize sagolsun :79:
SU-PERISI Tarih: 14.07.2006 00:22
tarifleriniz için teşekkürler