Malzemeler :
500 gr. taze bakla (ayıklanmış)
4 su bardağı tavuk suyu
½ su bardağı süt
1 soğan
3 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karabiber
2 tutam kekik
4 damla limon suyu
Tuz

Hazırlanışı :
Baklayı önce kaynar suda 10 dakika haşlayın. Keskin bıçakla çizip kabuklarını çıkarın. Tencereye yağı koyup soğanları kavurun. Tavuk suyu ve kekiği ekleyip kaynamaya başlayınca, bakla içlerini katın. Baklalar yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten alıp baklaları süzerek çıkarın. 6-7 adet baklayı ayırıp kalan baklaları tahta kaşıkla ezin. Delikli süzgeçten geçirip tekrar tavuk suyunun içine karıştırıp, yeniden kaynatın. Kaynayınca tuz ve biberini koyup 5-10 dakika orta ateşte pişirin.

Ayrı bir kasede nişastayı sütün içinde eriterek çorbaya karıştırın. 2 dakika kaynattıktan sonra kalan tereyağını, limon suyunu ve ayırdığınız baklaları çorbaya koyun. Tereyağı eriyince kaselere boşaltıp servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 443
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 19.07.2006 20:42
Ellerıne Saglık