Malzemeler :
1 kg. yufka
14 çorba kaşığı margarin
3 yumurta
1 kg. ıspanak
3 adet soğan
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :

Bir kapta 5 çorba kaşığı margarini eritin. Soğuyunca yumurtaları karıştırarak ekleyin. Yufkanın yalnız bir tanesini böreği pişirecek olduğunuz tepsiden bir buçuk misli, diğerlerini ise tepsi yuvarlaklığında olmak üzere kesin.

Sonra 3 çorba kaşığı margarini eritin. Bunun yarısını böreği pişirecek olduğumuz tepsinin içine koyup, yağın üstüne de, büyük ve yuvarlak olarak kesmiş olduğumuz yufkayı tepsinin kenarlarına taşacak şekilde döşeyin. Üstüne yumurtalı yağdan bütün katlara yetecek kadar gezdirin ve tekrar yufkalardan birini koyun. Sonra yufkaların yarısını böylece bir yufka bir miktar yumurtalı yağ olmak üzere birbirlerinin üzerine yerleştirin. Üzerlerine de önceden hazırladığınız ıspanak içlerinden koyup bunların üstlerini de kalan yufka ile kapatın. Sonra kalan yağı üzerine gezdirin ve orta ateşli bir fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirip servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 637
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:06
eline emeine saglik...
refik Tarih: 28.09.2006 12:18
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık su perısı
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:48
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:43
ellerine sağlık
clark Tarih: 16.07.2006 20:35
Tariflerin için tesekkürler Paylasimin için