ÜMMET ARTIK SUSMASIN!! İsrail saldırılarına protesto yağdı

Son güncelleme: 12.05.2007 08:56
  • İsrail saldırılarına protesto yağdı

    Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde cuma namazı çıkışı İsrail protesto edildi, şehit düşen Baseyev için gıyabi cenaze naması kılınıdı. İl il protestolar:
    noimage noimage
    Yurdun çeşitli yerlerinde Çeçen lider Şamil Basayev için gıyabi cenaze namazı kılınırken, İsrail de protesto edildi.

    ERZURUM:

    Erzurum Lala Paşa Camii'nde cuma namazı sonrası toplanan grup, öldürülen Çeçen lider Basayev için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra Alperen Ocağı adına yapılan basın açıklamasında, Basayev'in Çeçen direnişinin önemli bir ismi olduğu belirtilerek, Rusya'nın Çeçenistan'daki direnişi kıramayacağı öne sürüldü. Gıyabi cenaze namazına, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemal Almaz da katıldı. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

    YOZGAT:

    Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii'nde Basayev için gıyabi cenaze namazını, emekli öğretmen Ahmet Yazıcı kıldırdı. Memur-Sen İl Başkanı Yusuf Türkmen, burada yaptığı açıklamada, Basayev için organize ettikleri gıyabi cenaze namazına diğer sivil toplum örgütleri ve halkın da destek verdiğini belirtti.

    VAN

    Van'da Hazreti Ömer Camii'ne gelen grup, cuma namazını kıldıktan sonra Çeçenistan ve Filistin'de yaşamını yitiren Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından çeşitli sloganlar atan ve tekbir getiren grup, daha sonra dağıldı.

    ELAZIĞ

    Elazığ İzzetpaşa Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından konuşan Anadolu Gençlik Dergisi Elazığ Şubesi Başkanı Mesut Turan, Türk milletinin en önemli özelliğinin bin yılı aşkın süredir Allah'ın ismini en yükseğe taşıması, millet, vatan ve bayrağına hizmet için tüm varlığını feda etmesi olduğunu söyledi. Turan, Çeçenler'in Türk milletiyle İslam'ın hizmetini sürdürmüş bir millet olduğunu belirtti. Cenaze namazına, AK Parti Elazığ milletvekili Şemsettin Murat da katıldı.

    SİVAS

    Alperen Ocakları Sivas Şubesince Merkez Ulu Camii'ndeki gıyabi cenaze namazına katılanlar, Çeçen liderin öldürülmesini protesto etti. Gaziantep'te Nuri Mehmet Paşa Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılan grup, daha sonra tekbir getirerek sloganlar attı. Ellerinde pankart ve dövizlerle cami çıkışında da slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

    KONYA

    Konya Şerafettin Camii'nde, Basayev ile İsrail saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabında cenaze namazı kılan grup, daha sonra cami önünde eylem yaptı. Ellerinde dövizler taşıyan gruptakiler, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attılar. Bir grup kadının da destek verdiği eylem, polisin uyarıları sonucu sona erdi.

    KAYSERİ

    Kayseri Hunat Camii'nde, emekli merkez vaizi Mehmet Göktaş tarafından Basayev ve Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı. Diyarbakır'da Ulucami'deki cuma namazının ardından toplanan küçük bir grup, İsrail'i protesto etti. Hamas lehine sloganlar atan grup, daha sonra yürümek istedi. Grubu durduran polis ile gruptakiler arasında küçük çapta arbede yaşanırken, polis grubun yürümesine izin vermedi.

    İSTANBUL:

    BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE PROTESTO

    Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyesi bir grup, İsrail'i protesto amacıyla eylem yaptı. Levent'teki İsrail Başkonsolosluğunun bulunduğu bina önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, ''Filistin, Lübnan halkı yalnız değildir. Siyonist İsrail halklara hesap verecek'' yazılı, Ezilenlerin Sosyalist Platformu imzalı bir pankart açtı. Çeşitli dövizler taşıyan ve sloganlar atan grup adına basın açıklamasını okuyan Ersin Sedefoğlu, ''İsrail uçaklarının Lübnan'a bomba yağdırmasına ve 50'yi aşkın sivili katletmesine açıktan göz yumulmaktadır. Bugün yüreklerimiz Filistin'de, Lübnan'dadır'' dedi. Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır da Filistin'de halkın çektiği zorlukları anlattı. Bandır, ''Filistin'de Bir Kardeşim Var'' kampanyası çerçevesinde Filistin'e yardım ulaştırmaya çalışacaklarını söyleyerek, ''Gün Filistinlilerle dayanışma günüdür'' diye konuştu. Daha sonra grup oturma eylemi yaparken, Vardiya Müzik Grubu da Arapça olarak bir ninni ile şarkı seslendirdi. Başkonsolosluğun bulunduğu bina ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, eylem olaysız sona erdi.

    GAZİANTEP:

    RUSYA, İSRAİL VE AMERİKA ALEYHİNE SLOGAN ATTILAR

    Gaziantep'te, Çeçen lider Şamil Basayev ile Filistin ve Lübnan'da şehit düşen müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, cami çıkışında Rusya, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri aleyhine slogan attı.

    Merkez Şehitkamil ilçesi Nuri Mehmet Paşa Camii'nde, cuma namazını kılan yaklaşık 100 kişilik bir grup, 4 gün önce öldürülen Çeçen lider Şamil Basayev ile Filistin ve Lübnan'da İsrail saldırıları sonucu şehit düşen müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

    Cami çıkışında tekbirler getiren yaklaşık 15 kişi, Rusya, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri aleyhine sloganlar atarak çeşitli pankartlar açtı. "Rusya kahrolsun, Amerika kahrolsun, Katil İsrail; Filistinden defol" şeklinde sloganlar atan grup daha sonra sessizce dağıldı.
#14.07.2006 16:03 0 0 0
  • Tek yapılan sadece proteso bu sürekli yapılıyor ama kimse müdahele etmiyor nereye kadar bu böyle gidecek..
#14.07.2006 16:14 0 0 0
  • Allah razı olsun kardeşim inş birgün bu zülm bitecek lanetlenmiş olan kavim cezasını bulacak
#15.07.2006 17:36 0 0 0
  • protesto etmek keşke ordaki musluman kardeşlerimizee yardım etmekde faydalı olsa bu islam kardeşliği birleşmedigi muddetce bu boyle surecek ve suskunluk devam ettiği muddetce islam alemi parçalanmış bi şekilde kalıp zulme uğramayada devam edecektir...

    Allah Hepimize Birleşip İslam Adına Allah Namına Bir Şeyler Yapmayı Nasib Eylesin
#15.07.2006 18:16 0 0 0
  • amin
#15.07.2006 20:17 0 0 0
  • israil birşeyi unutuyor
    ALLAHUEKBER!!!!!!!!!!!!!!!!
#16.07.2006 16:46 0 0 0
  • israil bugün en büyük en büyük askeri kaybını yaptı
#16.07.2006 20:04 0 0 0
  • Allah razı olsun
#12.05.2007 08:56 0 0 0