Malzeme
1 adet kara lahana,
500 gr. yoğurt,
3 diş sarmışak,
Kekik,
Nane,
Pul biber,
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Lahana ince ince verev kesilir. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur. Üzerine kesmiş olduğumuz lahana koyulur. Lahanalar yumuşayana kadar pişirilir. Bir tutam tuz atılır. Soğumaya alınır.
Ayrı bir kasede yoğurt, dövülmüş sarmısak, nane, kekik, tuz eklenir, karıştırılır. Soğuyan lahananın siyah suyu dökülür. Servis tabağına alınır, üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilir. 2 kaşık zeytinyağı ile pul biber kızdırılır, üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Öneriler: Yağ miktarı azaltılırsa ve yağsız yoğurt kullanılırsa güzel bir diyet yemeğidir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 541
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:27
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:17
Ellerine Saglik
clark Tarih: 16.07.2006 19:17
ELLERINE SAGOLSUN
:89:
SU-PERISI Tarih: 15.07.2006 17:01
paylaşımların için teşekkürler