[COLOR=burlywood]Malzemeler:
1 kg patlıcan
4 soğan, 4 kırmızı biber
3 domates
8 diş sarmısak
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı zeytinyağı
1 bardak su
Kurutulmuş nane
Tuz

Yapılışı:
Patlıcanlar bir parmak kabuk bırakılacak şekilde soyulur ve bir parmak kalınlığında halka halka doğranır; güneşte kurumaya bırakılır. Soğan ve biberler jülyen doğranır. Kabukları
soyulmuş domatesler ve sarmısaklar da doğranır. Haşlanmış nohut ve mercimekler de katılarak tüm malzeme bir tencerede zeytinyağı ile karıştırılır. Üzerlerine nar ekşisi ve 1 bardak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Ateşten indirmeden önce kurutulmuş nane serpilir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1298
favori
like
share
DİDEM Tarih: 22.09.2006 23:21
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:06
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 15.07.2006 15:42
paylaşımların için teşekkürler