[COLOR=burlywood]Malzemeler:

1 kg 10 cm boyunda kabak 250 gr kıyma 1 baş soğan 2 kaşık salça 200 gr margarin 50 gr çam fıstığı (süneber) 1/2kg yoğurt Tuz,karabiber 2 diş sarımsak

Yapılışı:

Kabaklar yıkanır, şapkası ve alt çiçek yeri kesilir. Tırtıklı bıçakla sıyrılarak soyulur, yıkanır, kurulanır. Oyacakla çiçek tarafından azıcık oyulur. Tavada kızdırılmış yağda hafif kızartılır. Kıyma, doğranmış soğanla kavrulur. Biraz salça, fıstıklar, tuz, karabiber eklenir. Kabaklara doldurulur, tavaya dizilir, salçalı su ilavesiyle pişirilir. Servis yapılırken sarmısaklı yoğurt üzerine dökülür. Not: Arzu edilirse içine çam fıstığı maydanoz ilave edilir.

mutlaka deneyin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 587
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:20
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 15:07
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 15.07.2006 16:36
paylaşımlarınnız için teşekkürler deneyeceğim mutlaka