[COLOR=burlywood]MALZEMELER
1 adet soğan
1 adet kabak
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı ince kıyılmış ıspanak sapı
5-6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı taze ya da kuru nane
4 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI

Soğan, kabak, patates ve havuçları ince doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırıp, soğanı 1-2 dakika kavurun, içine doğradığınız sebzeleri katın. 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ıspanak saplarını ve sıcak suyu ekleyin. Tuzunu katıp 20 dakika daha pişirin. Maydanoz ve sarmısakları ince kıyıp nane ile birlikte limon suyuna karıştırın. Limonlu karışımı da çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Notu: Çorbada ıspanak sapı yerine pazı sapı da kullanabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 446
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 19.07.2006 20:40
Ellerıne Saglık
SU-PERISI Tarih: 15.07.2006 16:21
tarifleriniz için teşekkürler