Porsiyon adedi: 4 kişilik
İçindekiler Ölçü
Tavuk 1 adet
Sivribiber 100 gr.
Un 2 yemek kaşığı
Tereyağı 1 yemek kaşığı
Kaşar peyniri
Süt
Yapılışı
Güzelce temizlenip yıkanmış tavuğu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra sudan çıkarıp, didin. Diğer yanda iki çorba kaşığı unu, bir çorba kaşığı tereyağı ile hafif ateşte sarartıp kavurun, bu karışıma süt ilave edip koyu boza kıvamında bir sos elde edin. Didilmiş tavuk, sos ve ince kıyılmış sivri biberi iyice karıştırın. Bir fırın kabına döşeyin, üzerine kaşar peyniri rendeleyip, fırına sürün ve peynirler kızarana dek pişirin, sıcak olarak servis yapın...Afiyet olsun.