PO Fransa'da zirvede

Son güncelleme: 18.07.2006 12:50
  • Petrol Ofisi FMS takımı, GP2deki ilk sezonunda takım pilotu Giorgio Pantano ile Fransa Grand Prixinde büyük bir zafer kazandı. Yedinci ayağı koşulan GP2 sezonunda Petrol Ofisi pilotu Pantano, finiş çizgisini ilk geçen pilot oldu. Akaryakıt ve madeni yağ sektörünün lideri Petrol Ofisi, Formula 1in bir alt kategorisi GP2da Petrol Ofisi FMS Team olarak Giorgio Pantano ve Jason Tahincioğlu ile uluslararası platformda yarışarak Türkiyenin ve Petrol Ofisinin adını tüm dünyaya duyuruyor. Dün Fransa Magny Coursda yedinci ayağı koşulan GP2 yarışı, büyük bir heyecan içerisinde geçti. Giorgio Pantano, arkasında yer alan Nelson Piquet Jrın tüm baskılarına en iyi şekilde cevap vererek hatasız bir sürüşle finiş çizgisini birinci olarak geçti. Petrol Ofisi FMS takımının diğer pilotu Jason Tahincioğlu ise aracında dün yaşanan sorunların giderilmesiyle beraber başarılı bir yarış çıkarttı ve 17nci oldu.Yarışta Piquet Sportstan Nelson Pique Junior ikinci, ART Grand Prixden Alexandre Prema üçüncü olarak podyumda yer aldılar. GP 2de yedinci yarış sonunda Lewis Hamilton 70 puanla liderliğini sürdürürken, PO FMSden Giorgio Pantano 16 puanla 11inci sıraya yükseldi.

    Giorgio Pantano, üçüncü sırada başladığı 28 turluk mücadele sonunda kürsüye birinci çıkıp şampanyayı patlatan pilot oldu. Soluk soluğa heyecanla izlenen yarışta Piquet Sportstan Nelson Pique Junior ikinci, ART Grand Prixden Alexandre Prema üçüncü oldu.

    Bir uluslararası başarı hikáyesi

    Jan Nahumun Genel Müdürlüğünde Formula 1 atağına kalkan Petrol Ofisi, ocak ayı başında "Formula 1 Türkiye Grand Prix"sinin isim hakkını aldıktan sonra, şubat ayında Formula 1in bir alt kategorisi olan GP2de yarışacak "Fisichella Motorsport International FMS Takımı"na sponsor olmuştu. Petrol Ofisi, Renault pilotu İtalyan Giancarlo Fisichellanın sahibi olduğu takıma yaklaşık 4 milyon Euroya sponsor olarak isminin iki yıl geçerli olmak üzere Petrol Ofisi FMS olarak değiştirmişti.

    Takımda bir Türk pilotuna, Jason Tahincioğluna da yer veren Petrol Ofisi, böylece Türkiye adına birçok ilke imza atmış oldu. İstiklal Marşını kullandığı reklam filmiyle dikkat çeken ve tartışmalara neden olan Petrol Ofisi, gelen bazı eleştiriler karşısında RTÜKten "vize" almıştı.

    LIPPI YERİNE PANTONO

    Petrol Ofisi FMS takımı, ilk kurulduğunda, takımın pilotları Jason Tahincioğlu ve İtalyan Luca Filippiydi. Ancak ilk yarışlardaki başarısız sonuçlardan sonra Filippinin yerine yine İtalyan olan Giorgio Pantano getirildi. Pantonayla birlikte Petrol Ofisi FMS, GPde atağa kalkarak önce ilk pualarını aldılar, dün de ilk birinciliklerine imza attılar. Bu başarı hem Giorgio Pantona hem de Petrol Ofisi için bir ilki teşkil ederken, ilk kez bir Türk takımı zirveye çıkmış oldu.

    Yarış sonrasında açıklama yapan Giorgio Pantano, Petrol Ofisi FMS takımıyla ilgili sorulan sorulara, "Bu takım çok iyi. Hem takım, hem biz çok iyiyiz. Bütün bunları birleştirerek birinci olduk" cevabını verdi.

    RTÜKü mahcup etmedi

    Petrol Ofisi, Formula 1 Türkiye Grand Prixinin yayın hakkını aldıktan ve GP2de yarışmaya karar verdikten sonra hazırladığı reklam filminde, fonda İstiklal marşını kullandığı için eleştirilere maruz kaldı. Bunun kanunun yasak olduğunu ve haksız rekabet yapıldığını öne sürenler oldu. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), şikayetler üzerine yaptığı toplantı sonunda, Reklamda İstiklal Marşının kullanılmasında sakınca olmadığına karar verdi. RTÜKün kararında "(Petrol Ofisinin reklamı) ulusal birlik ve beraberliğin önemini anlatması, tarihimizi hatırlatması, Türkiyenin her yerinde ve ülke dışında dinlenmesini sağlayacağı kanaatiyle adı geçen kuruluşlara müeyyide uygulanmasına gerek olmadığına oybirliğiyle karar verildi" ifadesi yer aldı.

    Pantano yüksek rekabeti sever

    Petrol Ofisi FMS Teamin pilotu Pantano, deneyimli bir yarışçı. Kariyerine 1988 yılında kart yarışları ile başladı ve kısa bir zamanda alanında en iyi yarışçılar arasında adı anılmaya başlandı. 2000 yılında Formula 3 Şampiyonasında İsviçre KMS takımı ile yer aldı ve Zolderda ilk raundu kazanarak büyük sansasyon yarattı. Pantano, yüksek rekabetin olduğu bu alanda parladı ve 3 birincilik ve 7 kez podyumda yer alarak şampiyonluğu sıkıca kavradı. Pantano, Benetton Formula 1 takımı için birçok başarılı test gerçekleştirerek büyük bir etki yarattı. Pantano, çok prestijli bir ödül olan ve daha önce Michael Schumacher ve Jarno Trulli gibi sürücülere layık görülen "Autosprint International Driver of the Year" ödülünü aldı. 2004te ise Jordan Ford ile birlikte F1 Dünya Şampiyonasına katıldı.
#18.07.2006 10:17 0 0 0
  • Haberi paylasitigin icin saol
#18.07.2006 12:50 0 0 0