Porsiyon adedi: 6 kişilik
İçindekiler Ölçü
Un 5,5 su bardağı
Tuz 1,5 yemek kaşığı
Kuru maya 3/4 yemek kaşığı
Şeker 1 tatlı kaşığı
Süt (ılık) 1,5 su bardağı
Margarin 3/4 su bardağı
Yumurta 1 adet

Yapılışı
Unu geniş bir kaba eleyin, 3/4 su bardağını ayırın, kalan una tuz ekleyin, karıştırın, ortasını açın. Maya ve şekeri 1/4 su bardağı sütle ezip unun ortasına koyun, üzerine biraz un serpin, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika bekletin. Margarini eritin, 1 yemek kaşığı ile tepsiyi yağlayın, 2 yemek kaşığını ayırın. Kalan yağı una katın, kalan sütü azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın, ele yapışmaz duruma gelene değin, yaklaşık 5 dakika yoğurun, ısıyı koruyarak 1 saat mayalandırın. Ayrılan 2 yemek kaşığı yağa, yarım su bardağı un katın, hafif sararıncaya değin 3-4 dakika kavurun, ocağı kapatın, altıya bölün. Hamuru, eli unlayarak altı parçaya ayırın, bezeler yapın, her bezenin ortasını kalan undan kullanarak avuç içinde çukurlaştırın, kavrulmuş unu koyun, kapatın, ters çevirip tepsiye koyun, kalınlığı 1.5 santimetre olacak şekilde yassılaştırın, çatalla birkaç yerinden delik açın. Yumurtayı çırpın, hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1089
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:28
ellerine sağlık çok teşekkürler
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 01:42
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:23
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 28.12.2005 00:50
Harika tarifleriniz için teşekkür ederim.Ellerinize emeklerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:07
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
*_Yakamoz_* Tarih: 11.12.2005 03:08
teşekkürler hep merak ederdim ketenin nasıl yapıldığını deneyeceğim
SU-PERISI Tarih: 09.12.2005 00:52
eline emegine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 15:16
EllerINE SAglik...!

TariF ICIn TeskKÜRLer
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:22