Bananlı tort
Bananli tort ağli başdan alan əsl ailəvi bayram xörəyidir. Beləsini balacadan böyüyə kimi hami xoşlayir – özünüz də əmin ola bilərsiniz. Amma onu əvvəlcədən hazirlamaq lazimdir ki, hər şeyi canina çəksin. Bu müddətdə onu soyuducuda saxlamaq daha yaxşidir (soyuducunun da əla ətri olur).

Hazirlanma müddəti: təqribən 1 saat

Lazim olan ərzaqlar: 2 yumurta,
1 banka qatilaşdirilmiş süd,
250 qr marqarin,
1/3 çay qaşiği soda,
1 xörək qaşiği bal,
2 stəkan un.
Krem üçün: 800 qr xama, 0,5 stəkan şəkər.
8 yetişmiş banan, albali da əlavə etmək olar.

Bananli tort ağli başdan alan əsl ailəvi bayram xörəyidir. Kremi yağsiz olduğuna görə, tort o qədər də kalorili deyil, əvəzində doyumludur və böyük alinir. Beləsini balacadan böyüyə kimi hami xoşlayir – özünüz də əmin ola bilərsiniz. Amma onu əvvəlcədən hazirlamaq lazimdir ki, hər şeyi canina çəksin. Bu müddətdə onu soyuducuda saxlamaq daha yaxşidir (soyuducunun da əla ətri olur).

Hazirlanma qaydasi: əvvəlcə yumurtalar çalinir, ona qatilaşmiş süd və ərinmiş marqarin əlavə edilir (isti olmasin, üstəlik marqarinin bir hissəsi sonra formada istifadə etmək üçün kənarda saxlanilir). Buna balda həll olmuş soda və unu əlavə edib qarişdirmaq lazimdir – kütlə axiciliq halina gələnə kimi. Sonra aliinmiş kütlədən iki fətir bişirmək lazimdir – onlar çox tez hazir olur.
Kremin hazirlanmasi: xamani şəkərlə qarişdirmaq.

Fətirlərə çaxir və ya konyak hopdurmaq, kremləmək, üstünə nazik doğranmiş bananlari düzmək lazimdir. Sonra üzərini ikinci qatla örtüb bunu təkrar edin, üstünü də bəzəyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 59253
favori
like
share
MAIN-BOARD Tarih: 24.07.2016 15:06
Tebrikler!
Paylaşımınız haftanın en popüler içerikleri arasında.
Ödüllü Paylaşımlar
AYIŞIĞI Tarih: 11.05.2011 20:32
[COLOR="PaleTurquoise"]Anjelika tortu
[COLOR="PaleTurquoise"]Lazım olan ərzaqlar:

1 stəkan murəbbə siropu

1 cay qaşığı soda

1 stəkan şəkər tozu

1 stəkan qatıq

2 yumurta

2.5 stəkan un

[COLOR="PaleTurquoise"]Kremin icindəkilər:

200q kərə yağı

1 banka qatılaşdırılmış sud

[COLOR="Pink"]Hazırlanma qaydası:

1 stəkan murəbbə siropuna 1 cay qaşığı soda tokub soyuducuya qoyun.1 saat qalıb kopəndən sonra 1 stəkan şəkər tozu, 1 stəkan qatıq, 2 yumurta, 2.5 stəkan un əlavə edib qarışdırın. Bişirib soyutduqdan sonra krem cəkin. Hazırdır.
N.N. Tarih: 11.05.2011 20:32
Ellerine saglıklar....canım benim....Superler...
AYIŞIĞI Tarih: 11.05.2011 20:31
[COLOR="PaleTurquoise"]Armud tortu
[COLOR="PaleTurquoise"]Lazım olan ərzaqlar:

3 ədəd yumurta

1 stəkan qatıq

1 stəkan duru yağ

1,5 stəkan şəkər tozu

3 stəkan un

1 paket vanil

1 paket pakmaya (qabartma tozu)

5 ədəd armud

1 qəhvə fincanı damla şokolad

2 yemək qaşığı şəkər tozu

yarım paket krem şanti

yarım stəkan soyuq süd

[COLOR="PaleTurquoise"]Hazırlanma qaydası:

Kasaya 3 yumurta vurulur, üzərinə 1,5 stəkan şəkər tozu əlavə olunur, şəkər həll oluna qədər miksərlə 7-8 dəqiqə qarışdırılır. Sonra bunun üzərinə qatıq, duru yağ, ələnmiş un, vanil, pakmaya əlavə olunaraq qarışdırılır. Ortası dəlik olmayan keks qəibi əvvəlcə yağlanır, sonra üzərinə un səpilir. Hazırlanmış keks qarışığının yarısı qəlibə qoyulur və düzəldilir. Onun üzərinə nazik kəsilmiş armud dilimləri düzülür. Armud dilimlərinin üzərinə əvvəlcə bir yemək qaşığı şəkər tozu, sonra maye şokolad səpilir. Armudların üzərinə qalan keks qarışığı qoyulur, onun üzərinə də armud dilimləri düzülür. Bütün bunların üzərinə şəkər səpilir. Hazırlanan keks əvvəlcədən qızdırılmış 175 dərəcə sobada təxminən 50 dəqiqə bişirilir. Sobadan çıxıb soyuyan kimi üzərinə 1 yemək qaşığı şəkər qarışığı səpilir. Ən axırda onun üzərinə südlə qarışdırılmış krem şanti örtülür, soyuducuda ən az 2 saat saxlanılır. Sonra bölünərək süfrəyə verilir.
AYIŞIĞI Tarih: 11.05.2011 20:29
[COLOR="PaleTurquoise"]Bananlı tort
Bananli tort ağli başdan alan əsl ailəvi bayram xörəyidir. Beləsini balacadan böyüyə kimi hami xoşlayir – özünüz də əmin ola bilərsiniz. Amma onu əvvəlcədən hazirlamaq lazimdir ki, hər şeyi canina çəksin. Bu müddətdə onu soyuducuda saxlamaq daha yaxşidir (soyuducunun da əla ətri olur).

[COLOR="Pink"]Hazirlanma müddəti: təqribən 1 saat

Lazim olan ərzaqlar: 2 yumurta,
1 banka qatilaşdirilmiş süd,
250 qr marqarin,
1/3 çay qaşiği soda,
1 xörək qaşiği bal,
2 stəkan un.
Krem üçün: 800 qr xama, 0,5 stəkan şəkər.
8 yetişmiş banan, albali da əlavə etmək olar.

Bananli tort ağli başdan alan əsl ailəvi bayram xörəyidir. Kremi yağsiz olduğuna görə, tort o qədər də kalorili deyil, əvəzində doyumludur və böyük alinir. Beləsini balacadan böyüyə kimi hami xoşlayir – özünüz də əmin ola bilərsiniz. Amma onu əvvəlcədən hazirlamaq lazimdir ki, hər şeyi canina çəksin. Bu müddətdə onu soyuducuda saxlamaq daha yaxşidir (soyuducunun da əla ətri olur).

[COLOR="Pink"]Hazirlanma qaydasi: əvvəlcə yumurtalar çalinir, ona qatilaşmiş süd və ərinmiş marqarin əlavə edilir (isti olmasin, üstəlik marqarinin bir hissəsi sonra formada istifadə etmək üçün kənarda saxlanilir). Buna balda həll olmuş soda və unu əlavə edib qarişdirmaq lazimdir – kütlə axiciliq halina gələnə kimi. Sonra aliinmiş kütlədən iki fətir bişirmək lazimdir – onlar çox tez hazir olur.
Kremin hazirlanmasi: xamani şəkərlə qarişdirmaq.

Fətirlərə çaxir və ya konyak hopdurmaq, kremləmək, üstünə nazik doğranmiş bananlari düzmək lazimdir. Sonra üzərini ikinci qatla örtüb bunu təkrar edin, üstünü də bəzəyin.