Bayan basketbolda revizyon

Son güncelleme: 17.05.2011 14:03
  • Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızda kan değişikliği yapıldı.
    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızda, Lazslo Ratgeber'den boşalan baş antrenörlüğe geçtiğimiz sezon Polonya'nın Lotos Gdynia takımını çalıştıran ve Letonya Milli Takımı'nın da antrenörlüğüne devam eden Yunan Antrenör George Dikeoulakos getirildi. Takımımız ayrıca, geçtiğimiz sezon Polonya'nın Lotos Gdynia takımında forma giyen Letonyalı basketbolcu Elina Babkina, geçtiğimiz sezon Macaristan'ın Euroleasing Sopron takımında forma giyen Letonyalı Zane Tamane ve geçtiğimiz sezon Tarsus Belediye takımında oynayan Kübra Siyahdemir 'i transfer etti.

    2009-2010 sezonunda ülkesi Yunanistan'ın Sony Athinaikos takımını çalıştıran, takımına Yunanistan ligi, Yunanistan kupası ve Eurocup şampiyonluğu yaşatan Dikeoulakos, 2010-2011 sezonunun Ocak ayında Polonya'nın Lotos Gdynia takımı ile anlaştı. Yunan antrenör, takımıyla Polonya Kupasını müzesine götürmeyi başardı. Dikeoulakos bu sezon FIBA tarafından düzenlenen ve bayanlar Avrupa Basketbolu'nun önemli organizasyonlarından All-Star maçında Avrupa takımının antrenörlüğünü de yapmıştı.

    1997-2005 yılları arasında ülkesinde Akadimia, Milonas, Dani Atina, Olympiakos, Panionios ve Panagao gibi takımları çalıştıran Yunan antrenör, 2006-2009 yılları arasında da Yunanistan Bayan Milli Basketbol Takımı'nı çalıştırdı. George Dikeoulakos aynı zamanda 18 Haziran'da Polonya'da başlayacak Bayanlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Letonya Milli Takımı'nın da antrenörlüğünü yapacak
#17.05.2011 14:03 0 0 0