Microsoftun gözü iPodun tahtında

Son güncelleme: 26.07.2006 14:04
  • noimage

    Belli bir süredir Microsoftun, Appleın iPod müzik çalarına rakip olarak bir aygıt piyasaya sürmeyi planladığı konuşuluyordu. Yazılım devi Microsoft, Zune isimli bir aygıtın duyurusunu yaparak bu dedikoduları bir anlamda doğruladı. Zune markasını taşıyacak ilk ürün bu sene piyasada olacak.



    Sene başından bu yana, dev yazılım şirketi Microsoftun, Appleın iPod müzik çalarına rakip olarak taşınabilir bir müzik çalar piyasaya sürmeyi planladığı konuşuluyordu. Microsoft, yaptığı bir duyuruyla sonunda bu dedikodulara bir nokta koyarak, Zune markası altında çeşitli donanım ve yazılım ürünlerini piyasaya sunacağını açıkladı.




    Microsoftta genel pazarlama yöneticisi olarak görev yapan Chris Stephenson tarafından yapılan açıklamada, Zune markası altında üretilecek olan ürünlerden ilkinin bu sene piyasada olacağını belirtti. Bahsi geçen bu aygıt, kablosuz ağ teknolojisine sahip olacak ve müzik depolamak için sabit disk kullanacak. Açıklamada, planlanan ürünler arasında taşınabilir bir video oynatıcısının da bulunduğu belirtildi.



    Zune markası altında üretilecek olan ürünler ve hizmetler, dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoftun yeni yeni şekillenen müzik ve eğlence anlayışının bir parçası olarak gösteriliyor. Pek çok Microsoft ürünü, bu anlayışın ekseninde birbirleriyle senkronize bir şekilde işlev görebilecek. Bu aygıtlara sahip olan kullanıcılar, kolay bir şekilde içerik alışverişi gerçekleştirebilecek.
#25.07.2006 10:51 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#26.07.2006 14:04 0 0 0