[COLOR=coral]Malzeme :
1/2 kg. un
1/2 kg. tereyağı
1/2 kg. şeker
5 adet yumurta
1 limonun suyu
Bir buçuk süt fincanı su

Yapılışı :
Tereyağı porselen bir kaseye konup, tahta kaşıkla döverek iyice ağartılır. Un azar azar dökülerek tereyağına yedirilir. Dört yumurtanın sarısı ile bir tam yumurta çırpıldıktan sonra yağlı hamura katılarak iyice yoğrulur.
Hamur, kıvamını bulunca, ceviz iriliğinde parçalara bölünür. Hamur parçaları avuç içinde yuvarlanır, hafifçe bastırılarak yassılaştırılır. Sonra fırın tepsisine aralıklı bir biçimde yerleştirilir. Her yassı yuvarlağın ortasına kavrulmuş bir iç fındık veya badem konur.
Tepsi kızgın fırına konur (250 C) ve orta ısıda (180 C) yarım saat kadar pişirilen şekerpare hamuru pembeleşince fırından çıkarılır.
Şekerpareler pişerken tencereye tozşeker ve üstünü örtüp iki parmak aşacak kadar su konur. Bir limonun suyu da eklenerek tencere kaynamaya konulur. Şurup kıvamını bulunca ateşten indirilip soğutulur. Şekerpare fırından çıkarılır çıkarılmaz üzerine soğutulmuş şurup dökülür. (Her zaman biri soğuk diğeri sıcak olmalı).
Şekerpareler şurubunu iyice çekip soğuduktan sonra servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 703
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 02:00
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 10:37
ellere emeklere saglik...
refik Tarih: 09.09.2006 00:03
tariflerin için teşekkürler eline saglık
Riza Tarih: 20.08.2006 01:37
iyi old bende yaptim sagol
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:18
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 01.08.2006 16:26
eline saglık arkadaşım çok güzel bir tarif
casper Tarih: 26.07.2006 14:24
en sevdiğim tatlılardan biride şekerparedir,
teşekkürler