Milan, Lazio ve Fiorentina Seri A'da, Juventus Serie B'de!

Son güncelleme: 28.07.2006 21:34
  • İtalya'da futbolda şike skandalı nedeniyle ceza alan kulüplere verilen cezalarda indirim yapıldı. İtalya'da FC Juventus, ACF Fiorentina, SS Lazio ve AC Milan'ın şike skandalı nedeniyle yargılandıkları davanın temyiz aşamasının dün tamamlanmasının ardından, cezalara ilişkin nihai karar bugün açıklandı. İtalya Futbol Federasyonu (FİGC) Temyiz Kurulu, dört kulübün itirazını değerlendirmeye aldıktan sonra, bugün yaptığı toplantıda cezalarda ciddi oranda indirime gitme kararı alındı. Kurul'dan yapılan açıklamaya göre;

    Juventus: Önümüzdeki sezon Serie B'de mücadele edecek. Önceki sezondan 17 puanı düşürülürken, önümüzdeki sezona 30 puan eksik başlayacak. Ayrıca 100 bin Euro para cezası ve ilk 3 maç saha kapatma cezasına çarptırıldı.

    Milan : Önümüzdeki sezon Serie A'da mücadele edecek. Önceki sezondan 30 puan düşürülürken, önümüzdeki sezona 8 puan geriden başlayacak. Ayrıca 100 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

    Lazio : Önümüzdeki sezon Serie A'da mücadele edecek. Önceki sezondan 30 puan düşürülürken, önümüzdeki sezona 11 puan geriden başlayacak. Ayrıca 100 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

    Fiorentina : Önümüzdeki sezon Serie A'da mücadele edecek. Önceki sezondan 30 puan düşürülürken, önümüzdeki sezona 19 puan geriden başlayacak. Ayrıca 100 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

    Öte yandan bu sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek takımlar da açıklandı. Inter ve Roma, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanırken, Milan ve Chievo ise, Şampiyonlar Ligi elemelerine katılacak. UEFA Kupası'nda da Palermo, Livorno ve Parma takımları mücadele edecek.
#26.07.2006 07:37 0 0 0
  • İtalyan basını şokta!
    İtalya'da futboldaki şike skandalı nedeniyle mahkemenin ilk aşamasında FC Juventus, ACF Fiorentina, SS Lazio ve AC Milan'a verilen cezaları ağır bulan İtalyan basını, Temyiz Kurulunun cezaları büyük oranda tırpanlamasını da şaşkınlıkla karşıladı.
    Özellikle AC Milan'a Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılma yolunun açılması, eleştiri konusu oldu. AC Milan dışındaki üç kulübün, verilen cezalar nedeniyle, yargı yoluyla haklarını devam etme eğiliminde oldukları belirtiliyor.

    La Gazzetta dello Sport, skandala karışan kulüplerin bu işi ucuz atlattıklarını ima eden tek kelimelik manşetinde, verilen cezaları, ''Darbecik'' olarak niteledi. Spot cümlelerinde ise sadece FC Juventus'un ikinci lige (Serie B) düştüğüne işaretle şöyle denildi: ''Sadece Siyah-beyazlılar Serie B'de. İlk aşamaya oranla cezalar genel indirime tabi tutuldu. 2005-2006 sezonunun şampiyonluk unvanı İnter'e gidecek. İki şampiyonluk unvanından olan Juventus, eksi 17 puanla Serie B'de. Milan, Şampiyonlar Ligine kavuşarak, eksi 8 puanla Serie A'da. Fiorentina, Şampiyonlar Liginden yoksun kalarak, eksi 19 puanla Serie A'da. Lazio, UEFA Kupası'ndan mahrum kalarak, eksi 11 puanla Serie A'da. Milan hariç, tüm kulüpler cezaya itiraz için hukuki yollara başvurma hazırlığında.''

    Tuttosport gazetesi bugünkü manşetinde, Temyiz Kurulunun verdiği nihai kararı, ''Futbolun yüzkarası'' olarak niteledi. Spot cümlesinde ise, ''Juve Serie B'ye düşürülürken, Milan ise Şampiyonlar Ligine gönderildi. Temyiz Kurulu, şaşkınlık yaratan bir kararla sadece Siyah-beyazlıları küme düşürdü'' denildi.

    Corriere dello Sport gazetesi ise, ''Evet Lazio Serie A'da, Roma'da Şampiyonlar Liginde'' diye bir manşetle çıktı. Haberin spot cümlesinde ise, ''Herkese indirim yapıldı. Milan'a inanılmaz bir hediye verilerek Şampiyonlar Ligi yolu açıldı. Juve ise tarihinde ilk kez Serie B'ye indi'' ifadelerine yer verildi.

    Corriere dello Sport'un yorum yazısında ise, ''Yeni skandal, hiç bir şey olmamış gibi davranılması'' başlığı kullanılarak şöyle denildi: ''Şike skandalı, total bir indirimle son buldu. İnsanlarda, futbolda neticede sanki hiç bir şey olmamışçasına nahoş bir duygu oluşturuldu. Yada olanlar pek de vahim değilmiş gibi bir izlenim yaratıldı. Tüm bu olup bitenler başlıbaşına skandal. En büyük skandal ise deve kuşu gibi başımızı toprağa gömmemizin yeğlenmiş olmasıdır.''
    Temyiz Kurulunun kararı günlük haber gazetelerinde de manşetten duyuruldu. Corriere della Sera gazetesi ''Serie B'ye sadece Juve düşürüldü'' derken, La Repubblica gazetesi ise ''Futbolda maksimum iskonto: Serie B'ye sadece Juve düştü'' manşetiyle çıktı.
#26.07.2006 14:28 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler...
#28.07.2006 21:34 0 0 0