Malzeme
- 500 gr. un
- 100 gr irmik
- 125 gr. pudra sekeri
- 250 gr Sana yagi
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardagi iri çekilmis ceviz

Serbeti
- 3 su bardagi seker
- 3 su bardagi su
- ¼ adet limonun suyu




Hazirlanisi

Serbeti için küçük bir tencerede seker ve suyu kaynatiniz. Serbet kivamina gelince limon suyunu ilave edip, kivamini kontrol edip, serbeti sogutunuz.

Derin bir kasede oda sicakliginda beklettiginiz Sana'yi, pudra sekerini,yumurtalari irmigi, unu, kabartma tozunu ve vanilyayi iyice yogurun. En son içine iri çekilmis cevizi ilave edip, olusan hamurdan ceviz parçasi büyüklü ünde parçalar koparin. Bu parçalari kuru köfte seklinde uzun olarak yuvarlayip, sekil verin. Parçalari büyük koparirsaniz, piserken daha kabaracagi için birbirine yapisabilir.

Cevizpareleri Sivi Sana ile yagladiginiz tepsiye dizin.

Önceden 185 derecede isittiginiz firinda cevizpareleri 35-40 dak pisirin.

Pisen cevizparelerin üzerine soguttugunuz serbeti döküp, tatliya iyice serbeti çektirin.

Tatliyi sogutup, kaymak, krem santi veya vanilyali dondurma ile birlikte servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 876
favori
like
share
refik Tarih: 28.02.2006 22:58
güzel tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:56
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:13
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:53
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:31
emeklerine sağlık sefa ağam

Sakın unutma daveti :78:
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:22
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 06.12.2005 17:09
tarif için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 05.12.2005 00:42
tarif için teşekkürler
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 13:56
ElleRINE SAglik....!