Monster House Canavar Ev

Son güncelleme: 14.12.2008 11:01
  • noimage


    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage

    Monster House

    Vizyona Giriş Tarihi
    04.08.2006

    Türü
    Animasyon

    Ülke
    ABD

    Süresi ve Yapım Yılı
    91 dakika - 2006

    Yönetmeni
    Gil Kenan

    Oyuncular
    Steve Buscemi
    Nick Cannon
    Maggie Gyllenhaal
    Kevin James

    Senaryo
    Dan Harmon, Rob Schrab

    Müzik
    Douglas Pipes

    Görüntü Yönetmeni
    Xavier Pérez Grobet

    Canavarı yok etmek için darbeyi kalbine vuracaksın!

    On iki yaşındaki DJ Waltersın çok boş vakti vardır. Bu yüzden de, caddenin karşısındaki ihtiyar Nebbercrackerın evinde bir tuhaflık olduğunu kafasına takar. Köhne evin bahçesinde sürekli bir şeyler kaybolmaktadır: Basket topları, bisikletler, oyuncaklar ve evcil hayvanlar. Üstelik Bayan Nebbercrackera ne olduğunu merak etmemek de mümkün değildir.

    Cadılar Bayramı arifesinde DJ ve arkadaşı Chowderın basket topu evin bahçesine kaçıp, tuhaf bir biçimde evin içine çekilince, harabe eve bir gezi yapmak çocuklar için kaçınılmaz bir hal alır. Evin yeni arkadaşları Jennyyi yutmaya çalıştığını söylediklerinde kimseyi inandıramazlar. Böyle olunca da araştırma yapmak üç çocuğa kalır.

    Nasihat almak için, gezegen üzerinde neler olup bittiğini anlayabileceğine inandıkları tek kişiye başvururlar: 20li yaşlarındaki tembel pizza şefi ve atari oyunları ustası Skulla. Skull onlara, İnsan yapımı evlerin insan ruhu tarafından esir alındığını duymuştum der. Yani ev canlı mıdır?..

    Skull onlara, evi çevresindeki her şeyi yutmaktan alıkoymanın tek yolunun kalbine darbe indirmek olduğunu söyler. Çocuklar da bunun, bodrumda sürekli yanan kalorifer kazanı olduğunu düşünür ve mükemmel görünen bir plan yaparlar...




    Oyunculu bir animasyon daha...
    Eğlenceli animasyon filmi Canavar Ev, üç çocuğun bir gizemi çözmek ve hayatlarının en büyük macerasını yaşamak üzere caddenin karşısına geçişi çevresinde gelişiyor. Kutup Ekspresi filminde de kullanılan hareketsel-kavrama animasyonu adı verilen son teknolojiyle çekilen filmin yönetmeni Gil Kenan. Dan Harmon, Rob Schrab ve Pamela Pettlerın kaleme aldığı senaryo, Harmon ve Schrabın bir hikayesine dayanıyor.

    Film için yıldızlardan oluşan bir oyuncu kadrosu bir araya gelmiş: Steve Buscemi, Nick Cannon, Maggie Gyllenhaal, Kevin James, Jason Lee, Catherine OHara, Jon Heder, Kathleen Turner ve Fred Willard. Ekipte yer alan çocuk oyuncular ise Mitchel Musso, Sam Lerner ve Spencer Locke. Filmin yönetici yapımcılığını Robert Zemeckis, Steven Spielberg ve Jason Clark gerçekleştirmiş.

    Zemeckis, çığır açan hareket-kavrama tekniğine ilişkin şunları söylüyor: Hareket-kavrama Canavar Evin hikayesini anlatmak için mükemmel bir yol gibi göründü. Bu teknik canlı aksiyon, sinemayla bilgisayar yapımı görüntüleri kusursuz biçimde harmanlıyor. Böylece hem görüntülerin kontrolü sizin elinizde oluyor, hem de çok yetenekli profesyonel oyuncularla çalışabiliyorsunuz; sadece gerçek oyuncularla çalıştığınızda ortaya çıkan mutluluk verici kazalara olanak tanıyor.
#28.07.2006 09:11 0 0 0
  • cocuklar için gerçekten hoş bi film gerçi bun tarz filmleri bende izlemeyi seviyorum

    teşekkürler abi
#04.08.2006 08:23 0 0 0
  • tskler cok mersii emegine saglik dostummm
#29.08.2006 23:25 0 0 0
  • slm cokmersiiiii
#29.08.2006 23:27 0 0 0
  • Paylaşım İçin Teşekkürler Ellerine Sağlık...
#20.08.2007 19:24 0 0 0
  • eline sağlık
#14.12.2008 11:01 0 0 0