Çirkinim Diye Üzülmeyin - İşte Çirkin Olmanın Faydaları

Son güncelleme: 06.07.2011 00:38
  • çirkin olmanın faydaları nelerdir, çirkin olmanın faydaları, çirkin olmak, çirkinler üzülmeyin,


    Bacaklarım kalın" "Kalçam geniş" "Kulaklarım büyük" diye üzülmeyin. Çirkin olduğunuz için üzülmenize gerek kalmadı. Yapılan araştırmalar çirkinliğin faydalarını gözler önüne serdi.

    [Misafirler Kayıt Olmadan Linkleri GöremezKayıt Olmak için Tıklayın]

    Konu güzellik moda ve medya olunca bir şeyin dozunda kalması pek mümkün olmuyor. Zira geçen yıl 42-44 beden mankenlerin podyumda ve moda dergilerinde boy göstermesinin ardından dünya kusurları kabul etmekten bahsederken iş yine çığırından çıkmış görünüyor. Şimdilerde "kusurlu güzellik" yeni trend halini alıyor. Kendinde bu küçük kusurlar olmasa da pek çok kadın moda olduğu için bu kusurları sahipleniyor.


    Büyük bir burun kepçe kulaklar geniş bir kalça. Dert ettiğiniz bir fiziksel özelliğinizin aslında sağlığınız için 'fayda' anlamına geldiğini öğrenmek ne kadar teselli edici olur?


    Büyük kalça: Araştırmalara göre büyük kalça kötü kolesterolü ortadan kaldırıp damar sertleşmelerine karşı koruyucu olan iyi kolestrolü yükseltiyor.


    Oxford Üniversitesi'nin çalışmalarına göre büyük kalça diyabet riskini de ortadan kaldırıyor. Kalçadaki yağlar ayrıca tampon görevi de yapıp yağ asitlerini temizliyor. Dr. Konstantinos Manolopoulos "Yağın nerede toplandığı önemli. Kalçadaki ve bacaklardaki yağlar iyi ama karın çevresindekiler kötüdür" diyor.


    Küçük-büyük memeler: Büyük memeler sırttaki kıvrımları değiştirerek ağrıya neden olabiliyor.


    Öte yandan küçük memeler daha duyarlı.


    Viyana Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre büyük memeler küçük memelerden yüzde 24 daha az duyarlı. Meme ucundan duyarlılığı ileten sinirler küçük memelerde daha gergin oluyor.


    Büyük kulaklar: Büyük kulaklar yaşlanmayla beraber oluşan duyma kaybını önleyebilir. Dr Ralph Home "Kulağımızın dış kısmı sesleri belli bir yere toplama konusunda önemli rol oynuyor.

    İnsanların daha iyi duymak için ellerini kulağının arkasına koyduğunu görürsünüz. Kulak daha büyük olduğunda kulak kanalınıza daha fazla ses akışı olduğu doğru" diye açıklıyor.


    Uzun parmaklarsa işlev görmek için daha fazla enerji gerektiriyor. Wale Üniversitesi'nden Dr Ian Bezodisan "Biyomekanik açısından bir kemik ya da parça daha uzunsa hareket etmek için daha fazla güce ihtiyaç duyar" diyor.


    Bodur bacaklar: Chicago Üniversitesi ile New York'taki Uluslararası Uzun Ömür Çalışmaları Merkezi'nin araştırmaları kısa bacakların daha kalın kemikli olduğunu.


    Aberdeen Üniversitesi'nden ostropoz uzmanı Prof. David Reid "İnsanlardaki osteoporoz veya ileri yaşlardaki kemik kırılmaları kemik sayısıyla ilgilidir. Bazı kırılma çeşitleri için daha büyük kemiklere sahip olmak avantaj" diyor.
#27.05.2011 16:59 0 0 0
  • sprmş :))
#06.07.2011 00:38 0 0 0