Malzemeler
4 enginar
1 limon
5 bardak su
1 yemek kasigi un
500 gram iri taze
bakla
1 orta boy sogan
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi limon suyu
2 tatli kasigi toz
seker
Tuz,
karabiber
1 demet dereotu.



Yapılışı

Çukur bir kaba 5 bardak su ile birlikte yarim limonun suyunu ve unu koyun, karistirin. Enginarlarin dis yapraklarini kopartin, saplarini kesin, ortasindaki tüyleri biçak ve bir kasik yardimi ile alin, bekletmeden yarim limon ve kararmamalari için her taraflarini ovun ve unlu limonlu suya baklalari ayiklayin, tanelerin bir yüzlerini biçakla çizin, yikayin. Soganin kabugunu soyun, bütün olarak ortadan ikiye bölün. Yayvan bir tencereye enginarlari, baklalari, iki yarim sogani, 2 kasik zeytinyagini, içinde enginarlarin beklemis oldugu limonlu unlu sudan 1 bardagin, limon suyunu, sekeri, tuzu, karabiberi koyun, agirlik yapmasi için üzerlerine porselen bir tabagi ters çevirip kapatin. Tencereyi atese oturtun, kaynadiktan sonra atesi kisip en az yarim saat pisirin. Bakla ve enginarlar yumusayip pistikten sonra tencereyi ocaktan alin, soganlari çikartin, sogumaya birakin. Soguduktan sonra servis tabagina alin, kalan 2 kasik zeytinyagini üzerlerine gezdirin, kiyilmis dereotu serpip

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 423
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:41
Ellerine Saglik