Dırdır Kebabı Tarifi - Dırdır Kebabının Hazırlanması - Dırdır Kebabı Nasıl Yapılır
Malzemeler
1,5 kg koyun kuşbaşı
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay bardağı et suyu
3 tatlı kaşığı
sirke
4 Adet domates
1 tutam
mercanköşk
Un,
tuz ve
karabiber

Yapılışı:
Bir cezvede sirke ve bir tutam mercan köşkü 1 saat bekletin. Mercanköşk sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
Et parçalarını una bulayın. Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın. Una bulanmış et parçalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.
Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü sirkeyi gezdirin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın. Et suyu ilave edin.
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayarak etlere ekleyin. Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın.
Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 569
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.09.2006 01:39
Teşekkürler Ellerine Sağlık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 15:03
ellerine sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 02.08.2006 01:45
Ne ilginc ismi var dir dir kebabi

Ellerine saglik SU-PERISI
cristina Tarih: 01.08.2006 23:33
[COLOR=tomato]emeklerine sağlık arkadaşım