Malzemeler
Pandispanya malzemesi:
6 Adet yumurta
3 çay bardagi un
1 su bardagi toz
seker
2 çorba kasigi nisasta
1/2 paket
kabartma tozu
2-3 dilim sert kavun
Krema için:
1 poset krem santi
2 su bardagi sut
1 kutu labne peynir veya lor peyniri

Yapılışı
Yumurtalarin sarilarini ve aklarini ayirin.Benmari usulu toz sekerin yarisini yumurta sarilariyla karistirin(kaynamakta olan suyun icersine oturttugunuz isiya dayanikli cam kase içinde karistirin)Seker eriyinceye kadar karistirarak pisirin.Sekeri eriyince suyun icersinden cikartip mikserle cirpin.Yumurta kaplarini ayri bir kapta kar haline getirin ve kalan toz sekeri ekleyip karistirinBenmari ususlu elde ettiginiz karisima yumurta aklarini ekleyin.Un,nisasta ve kabartma tozunu ekleyip puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar cirpin.Yuvarlak kek kalibini yaglayin hafif unlayin ve karisimi bosaltin.180 de pisirin.
Krem santiyi sutle karistirip mikserleyin.Labne peyniri ilave edip koyulasincaya kadar karistirin.Pandispanya pisip soguyana kadar buzdolabinda yapmis oldugunuz karisimi bekletin.Kavun dilimlerini kuçuk uçgenler seklinde kesin.Soguyan pandispanyayi kaliptan cikarip enine ikiye keselim.Ilk pandispanyaya kremsantiyi surup kavun dilimlerini doseyelim.2. pandispanyayi uzerine kapatip kalan krem santiyle uzerini (isterseniz kenarlarinida ortebilirsiniz) ortelim.Kalan kavun dilimleriyle pastanin ustunu susleyelim.Buzdolabinda20 dk bekletip soguk servis yapalim.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 580
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:57
tarifleriniz için teşekkürler :85:
refik Tarih: 21.09.2006 17:37
tariflerin için teşekkürler eline sağlık
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:02
Ellerine Saglik
cristina Tarih: 01.08.2006 23:29
güzel tarifin için teşekkürler SU-PERİSİ