"Yumurtayı istediğim kıvamda haşlayamıyorum" diyenlere müjde! İngiliz bilimadamları suda kaynadıkça görünmez özelliğini kaybedip renk vermeye başlayan mürekkep sayesinde bu sorunu çözdü
Üç dakika kadar kaynadıktan sonra yumurtanın üzerinde "rafadan," dört dakika sonra "kayısı," yedinci dakikada ise "katı" işaret çıkıyor.
Binlerce kişiden gelen talep üzerine böyle bir metot geliştirildiği bildirilirken logo üzerinde çalışan B&H Renk Değişimi Şirketinden Gilly Beaumonut, "Henüz bu teknolojiyi mükemmel hale getirmek için çalışıyoruz, ancak kahvaltı saatindeki sorunu çözeceğimiz için heyecan duyuyoruz" dedi.
"Termokromik mürekkep" sayesinde yumurta haşlamak kolaylaşırken, uzmanlar, ısıya duyarlı teknoloji sayesinde, aşırı yorulan sporcuları haber verecek forma, yoldaki buzlanmaya işaret edecek trafik işaretleri de geliştirilebileceğini söylüyor.