Ben piştim diyen yumurta

Son güncelleme: 07.08.2006 17:06
  • "Yumurtayı istediğim kıvamda haşlayamıyorum" diyenlere müjde! İngiliz bilimadamları suda kaynadıkça görünmez özelliğini kaybedip renk vermeye başlayan mürekkep sayesinde bu sorunu çözdü


    noimage

    Üç dakika kadar kaynadıktan sonra yumurtanın üzerinde "rafadan," dört dakika sonra "kayısı," yedinci dakikada ise "katı" işaret çıkıyor.

    Binlerce kişiden gelen talep üzerine böyle bir metot geliştirildiği bildirilirken logo üzerinde çalışan B&H Renk Değişimi Şirketinden Gilly Beaumonut, "Henüz bu teknolojiyi mükemmel hale getirmek için çalışıyoruz, ancak kahvaltı saatindeki sorunu çözeceğimiz için heyecan duyuyoruz" dedi.

    "Termokromik mürekkep" sayesinde yumurta haşlamak kolaylaşırken, uzmanlar, ısıya duyarlı teknoloji sayesinde, aşırı yorulan sporcuları haber verecek forma, yoldaki buzlanmaya işaret edecek trafik işaretleri de geliştirilebileceğini söylüyor.
#02.08.2006 08:07 0 0 0
  • ii etmisler bunu bulmakla
#02.08.2006 10:50 0 0 0
  • vayy ilginc
    valla bende hic tam ayarliyamiyorum yumurtayi rafadan bu iyi oldu
#06.08.2006 20:42 0 0 0
  • ilginç doğrusu,paylaşım için teşekkürler
#06.08.2006 22:53 0 0 0
  • Aklımda vardı benim böyle bi tasarı ama İngilizler hızlı çıktı benden Neyse omlet mi yapsam aceba şimdi ... üfff...
#07.08.2006 17:06 0 0 0