"Yumurtayı istediğim kıvamda haşlayamıyorum" diyenlere müjde! İngiliz bilimadamları suda kaynadıkça görünmez özelliğini kaybedip renk vermeye başlayan mürekkep sayesinde bu sorunu çözdü




Üç dakika kadar kaynadıktan sonra yumurtanın üzerinde "rafadan," dört dakika sonra "kayısı," yedinci dakikada ise "katı" işaret çıkıyor.

Binlerce kişiden gelen talep üzerine böyle bir metot geliştirildiği bildirilirken logo üzerinde çalışan B&H Renk Değişimi Şirketinden Gilly Beaumonut, "Henüz bu teknolojiyi mükemmel hale getirmek için çalışıyoruz, ancak kahvaltı saatindeki sorunu çözeceğimiz için heyecan duyuyoruz" dedi.

"Termokromik mürekkep" sayesinde yumurta haşlamak kolaylaşırken, uzmanlar, ısıya duyarlı teknoloji sayesinde, aşırı yorulan sporcuları haber verecek forma, yoldaki buzlanmaya işaret edecek trafik işaretleri de geliştirilebileceğini söylüyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 406
favori
like
share
Majeste Tarih: 07.08.2006 18:06
Aklımda vardı benim böyle bi tasarı ama İngilizler hızlı çıktı benden :23: Neyse omlet mi yapsam aceba şimdi ... üfff...
sennur Tarih: 06.08.2006 23:53
:70:ilginç doğrusu,paylaşım için teşekkürler
CADIKIZ Tarih: 06.08.2006 21:42
[COLOR=coral]vayy ilginc
valla bende hic tam ayarliyamiyorum yumurtayi rafadan bu iyi oldu :46:
eBRa Tarih: 02.08.2006 11:50
ii etmisler bunu bulmakla