Malzemeler

100 gr. hamsi
1 diş sarımsak
1 demet maydonoz
1 baş kuru soğan, tuz


Yapılışı

Hamsi ayıklanarak kılçıkları çıkarılır. Tahta üzerinde 1 cm. inceliğinde doğranır. Bir kaba konularak haşlanır ve kevgirlerle suyundan süzülür. Bir tencerede yağ ve bir tatlı kaşığı un kavrulur. Domates ve rendelenmiş soğan da bu arada iyice kaynatılır. Daha sonra kaynatılmış su tencereye dökülür. En sonunda hamsiler ve maydanoz dökülerek çorba ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra, arzuya göre sarımsak ilave edilerek servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 455
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 08:33
denemekte fayda var... ellere emeklere saglik..
Riza Tarih: 20.08.2006 00:41
sagol kardasim
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 13:23
ellerine sağlık
refik Tarih: 03.08.2006 15:59
teşekkürler karadenizliler güzel yapar bunu