Malzemeler

2 su bardağı kuru börülce
Tuz
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
Süslemek için dereotu
1 adet patates (küp küp doğranmış)
2 adet kuru soğan
3 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak




Yapılışı

Börülceleri 2 saat ılık suyun içinde bekletin. Suyunu süzüp, yeniden su koyarak 20 dakika haşlayın, süzün. Bir tencerede soğanları zeytinyağında sarartın. Üzerine patates ve havuçları ekleyip, 1-2 dakika ateşte çevirin. Börülce, tuz, şeker, salça ve ince rendelenmiş sarmısağı katın. 4 su bardağı sıcak suyla, 45 dakika kısık ateşte pişirin. Ilınınca dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 539
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 22:40
Ellerine Saglik