Malzemeler

2 adet yufka
2 yemek kaşığı sıvı Sana
Harç İçin: 300 gram pastırma, 2 adet domates, 3 yemek kaşığı Sana kase, 2 adet sivri biber, 50 gram rende kaşar, tuz - karabiber

Yapılışı

Harçın hazırlanması: Pastırmaları ince dilimleyip, çemenlerini çıkarınız.

Domatesleri küp küp doğrayınız.

Sivri biberleri ayıklayıp, ince ince kıyınız.

Yayvan bir tencerde 3 yemek kaşığı Sana'yı kızdırıp, pastırmalara renk veriniz.

Daha sonra içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam ediniz.

En son küp küp doğranmış domatesleri ekleyip, tuz - karabiber ile baharatlandırdıktan sonra bir taşım pişirip, ocaktan alınız.

Pastırmalı harçı ayrı bir tabağa koyup, soğutunuz.(sıcak harç , yufkayı paralayabilir.)

2 adet yufkayı üst üste tezgaha yayıp, 4 eşit parçaya kesiniz.

Kesilmiş 8 adet yufkayı üst üste koyup, bir kaseye koyduğunuz 2 yemek kaşığı sıvı Sana ile yağlayınız.

Pastırmalı harçı yufkanın geniş tarafına koyup, önce kenarları içe katlayarak, kalın bir mektup zarfı şeklinde sarınız.

Sarılmış börekleri sıvı Sana ile yağlanmış tepsiye dizip, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.

Böreklerin üzerleri kızarınca, en son üstlerine rendelenmiş kaşarları serpip, peynirler kızarana kadar pişirmeye devam edip, sıcak olarak servis ediniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1029
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:47
eline saglik
tekkursun68 Tarih: 02.08.2007 14:37
[QUOTE=BoardBeLasi;1123771]ellerine sağlık

yanu yemeyi yapdi da yedin mi de ellerine saglq diyorsun :72:
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:58
teşekkürler
Pedaliza Tarih: 14.05.2007 19:43
harika bir börektir bu paçanga

tuzlada filizler rest. da yiceksiniz ama parmaklarınıza dikkat etceksiniz

bütün tariflerini takip ediyorum su perisi saol canım
kanatsızmelek Tarih: 14.05.2007 13:37
bu böreğin tarifini çok merak ediyodum..saol su-perisi..
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:07
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
ah_ma Tarih: 22.11.2006 00:02
ellerine saglik tarif icin tsk
unique Tarih: 20.10.2006 23:09
eline emeine saglik...
refik Tarih: 28.09.2006 12:21
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık su perısı