Malzemeler

4 su bardağı un
Şurubu için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Harcı için: 2 adet elma rendesi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı

- derin bir kaba, sıvıyağı, sirkeyi ve ılık suyu aktarın. üzerine toz şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
- tezgahın üzerine aldığınız hamuru 4-5 dakika kadar yoğurup, yarım saat dinlenmeye bırakın.

Harcı için;
- elmaları çukur bir tabağa rendeleyip, suyunu sıkın.
- toz şekeri, tarçını ve iri çekilmiş cevizleri ekleyerek karıştırın.
- dinlenen hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparın. bir bezeyi dosya kağıdı büyüklüğünde açarak, ortadan ikiye bölün.
- yarım hamurun her iki ucunu, yukarıdan aşağıya doğru beş yerinden keserek kenarları tırtıklı bir yaprak şekline getirin.
- hamurun orta kısmına, elmalı harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyup, yukarıdan aşağıya doğru kestiğiniz hamurları saç örgüsü yapar gibi örün.
- üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- bu arada şurup için toz şekerle suyu geniş bir kapta karıştırın. Soğuk olarak kullanacağınız şurubun şekerinin iyice erimesine dikkat edin.
- fırından aldığınız sıcak hamurları hemen soğuk şurubun içine koyup, fırında 15 dakika daha bekletip alın. soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 567
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:56
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 10:36
ellerine saglik...
Riza Tarih: 20.08.2006 01:35
cok cok güzel
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:13
ellerine sağlık
refik Tarih: 03.08.2006 14:44
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
sennur Tarih: 02.08.2006 19:25
ellerine sağlık superisi,hani yemede yanında yat derler öle bitarife benziyor