Kahramanmaraş Usulü Kelle Paça

Son güncelleme: 06.06.2011 21:58
  • Kelle Paça Tarifi - Kelle Paça Yapılışı - Kelle Paça Nasıl Yapılır - Kelle Paça Malzemeleri

    Malzemeler
    1 Adet koyun yada keçi kellesi
    Birkaç parça kemik
    1 Tatlı kaşığı biber salçası
    Toz kırmızı biber
    2-3 Diş sarımsak
    1-2 Yemek kaşığı sumak ekşisi

    Yapılışı
    Kelle iyice yıkanıp temizlenir. Kemiklerle birlikte bir tencerede üzerini kapatacak kadar su koyulur. Tuzda koyulduktan sonra kellenin etlerinin pişmesi beklenir. Piştikten sonra başka bir tencereye kellenin etleri didiklenir, üzerine etleri kapatacak kadar kellenin suyundan ilave edilir. Bu karışım iki taşım kaynatılır ve içine 1 tatlı kaşığı biber salçası ile birlikte sumak ekşisi ile dövülmüş sarımsaklar ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Üzerine toz kırmızı biberli, naneli tereyağı gezdirilir.


    Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara
#06.06.2011 21:58 0 0 0